4.8 C
Knokke-Heist

Herdenkingsconcert The Indian Army in Flanders Fields door het Rayhans Orchestra  

In de zomer van 2001 las Hans Vermeersch (voormalige leraar viool aan deKunstacademie Knokke-Heist) het boek over de 1ste wereldoorlog van de Britse auteur Martin Gilbert. Verbaasd las hij dat tijdens deze oorlog ook Indische troepen aanwezig waren in Vlaanderen. Zo ook reageerden veel mensen: “geen idee dat er Indiërs “Flanders Fields” verdedigden!” 

In 2002 werd i.s.m. het gemeentebestuur van Knokke-Heist, de Indische ambassade van Brussel en Parijs en het militair HQ van New Delhi, besloten om een memorial concert ter ere van die Indische troepen in Knokke-Heist te organiseren. Maar wat eigenlijk een eenmalig concert had moeten zijn viert nu in 2022 al haar 21ste editie. Het concept werkt dus blijkbaar. 

Het programma van Indische, Belgische, Engelse en Amerikaanse muziek uit de periode 1914-1919 wordt altijd omlijnd met verhalen, dia’s en korte historische filmopnames. Dit jaar horen we ook een compositie met als thema de “Spaanse Griep” van Arthur C Brown uit 1919, naast een compositie van Hans Vermeersch eveneens in 1919 stijl geschreven met als thema “Covid-19”. Aldus een link leggend tussen beide historische gebeurtenissen. 

Kaarten voor dit jaarlijks gebeuren zijn te verkrijgen aan de balie van Scharpoord 

vrijdag 11 november om 17 uur in de schouwburg van het CC Scharpooord 

Verplichte reservatie: T 050  630 430,  email: cc.ticket@knokke-heist.be 

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen