vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist

Jeroen Olyslaegers op volgende Zondagsbabbel

Olyslaegers gooide hoge ogen met zijn roman “Wil” die werd overladen met prijzen en ook in de buitenlandse pers werd geprezen. In zijn laatste roman “Wildevrouw” is opnieuw een hoofdrol weggelegd voor Antwerpen, zijn geliefde stad. 

Jeroen Olyslaegers (Mortsel, 1967) schrijft columns, theaterteksten en proza. Met zijn vorige romans Wij (2009, genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs) en Winst (2012) maakte hij een rentree in de Nederlandse letteren. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre. 

Met de roman WIL uit 2016 zette hij het sluitstuk op zijn trilogie over onze ontspoorde tijd en over de positie van het individu tegenover de gemeenschap. Het betekende de doorbraak van Jeroen Olyslagers. Het boek werd bekroond met de Fintro Literatuurprijs (vakjury en lezersjury), de Confituur Boekhandelsprijs, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Proza, de F. Bordewijk-prijs en stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de Inktaap. 

In 2020 scoorde hij opnieuw met Wildevrouw. Het verhaal betreft het Antwerpen van de 16de eeuw en is een wervelende, monumentale roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van een innerlijke waarheid, vol vlees en geuren, vol narren en blinden, vol handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad. 

Jeroen Olyslaegers wordt geïnterviewd door Jooris Van Hulle. 

Wil jij erbij zijn? De lezing is gratis maar inschrijving is verplicht. Dit kan aan het onthaal van Cultuurcentrum Scharpoord of via T 050 630 430 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen