1.8 C
Knokke-Heist

Jood… en fier door Luk De Bruyker

 Op vrijdag 4 november 2022 om 20 uur brengt Luk De Bruyker de voorstelling “Jood… en fier” op de planken van Scharpoord. De titel verwijst naar een incident in 1984 toen onbekenden met graffiti ‘Jood’ schreven op het raam van de bekende bakkerij Bloch in Gent.  

Het stuk vertelt het verhaal van de twaalfjarige Jacques Bloch. Op 15 mei 1940 breekt zijn familie in tweeën: vader en moeder vluchten met hun kinderen Jacques en Nicole naar onder andere Portugal en Amerika; grootmoeder Sophie en tante Margot blijven in Gent … Hun meeslepend en ontroerend verhaal werd niet eerder verteld. 

Historica Tina De Gendt en Journalist Karel van Keymeulen kregen exclusief toegang tot het archief van de familie Bloch en schreven het boek waarop Luk De Bruyker dit stuk baseerde. Jonas De Rave componeerde de muziek en creëerde enkele moderne interpretaties van oude klezmermuziek. 
Samen vertellen ze een diepmenselijk vluchtelingenverhaal dat ook vandaag niet uit de actualiteit is weg te slaan. Wat zij hebben meegemaakt, bestaat nog altijd. 

Bewerking: Luk De Bruyker 
Spel: Luk De Bruyker, Alain Ongenaet en Jonas De Rave (live muziek) 
Regie en dramaturgie: Vincent Van den Elshout 

Prijs 

€ 15 

€ 12 KH Uitpas, – 26-jarigen, groepen +10 pers 
 

Bestel jouw ticket 

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen