5.1 C
Knokke-Heist
vrijdag, december 3, 2021
your alt tag'

De Pierre Vandammesluis in Zeebrugge de komende uren vermijden

Na de onderhoudswerken aan deur 1 van de Pierre Vandammesluis wordt deze sluisdeur – zonder onvoorziene omstandigheden – teruggeplaatst op dinsdag 30 november 2021.

Tijdens deze werken zal geen verkeer mogelijk zijn over brug 1 en brug 2 van de P. Vandammesluis. Dit zijn de 2 bruggen aan landzijde (kant achterhaven).   

Alle verkeer zal over brug 3 verlopen. Brug 4 is momenteel ook nog afgesloten door werken tot 15 december. Dit alles zal zonder twijfel zorgen voor een verkeersinfract. Het is dan ook beter deze zone te vermijden!

Met een gewicht van 2.500 ton, de oppervlakte van een kwart van een voetbalveld (66 m x 11 m) en een hoogte van 25 m, mag het terugplaatsen van de sluisdeur best een huzarenstuk genoemd worden.

Ook dit moet je even lezen

1 REACTIE

  1. Toen de Vandammesluis moest gebouwd worden vroeg het toenmalig gemeentebestuur van Heist om een tunnel aan te leggen . Het ministerie zei toen ” Wij gaan tweemaal twee bruggen aanleggen . Er zal nooit verkeershinder zijn” !! Al wie van Knokke-Heist in Zeebrugge werkt weet wel beter .Gelukkig wordt er een tunnel aangelegd bij de nieuwe Visartsluis die kan doorgetrokken worden achter de Vandammesluis tot de grens met Heist zoals VOKA en de Zeebrugse bedrijven vragen . In de voorontwerpen wordt dit voorzien maar aandringen van het gemeentebesuur van Knokke-Heist is zeker gewenst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over