vrijdag, februari 23, 2024
HomeKnokke-HeistOngeval aan tramhalte Heist: Tragisch Einde voor 61-jarige Bestuurder uit Knokke-Heist

Ongeval aan tramhalte Heist: Tragisch Einde voor 61-jarige Bestuurder uit Knokke-Heist

In de Elizabetlaan in onze deelgemeente Heist heeft een tragisch verkeersongeval plaatsgevonden, waarbij een 61-jarige man het leven heeft gelaten. Het incident, dat zich voordeed rond 20:30 uur in de nabijheid van het Heldenplein, heeft een diepe indruk achtergelaten in de lokale gemeenschap.

De Toedracht van het Ongeluk

Onze stadsgenoot werd plotseling onwel tijdens het rijden. Zijn Saab week hierdoor van zijn rijvak af en kwam op tragische wijze tot stilstand tegen een paal tussen de tramsporen. Dit ongelukkige moment resulteerde in een noodlottige afloop, ondanks de snelle reactie en reanimatiepogingen van de hulpdiensten.

Onderzoek en Reacties

De lokale politie Damme/Knokke-Heist heeft snel gereageerd en onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. Uit dit onderzoek blijkt dat een medisch probleem de waarschijnlijke oorzaak was, wat heeft geleid tot het tragische verloop van de gebeurtenissen. Het parket heeft besloten geen verkeersdeskundige ter plaatse te sturen, gezien de duidelijkheid over de toedracht.

Dit ongeval had een aanzienlijke impact op het openbaar vervoer in de regio. Het tramverkeer tussen Knokke-station en Blankenberge Duinse Polders werd stilgelegd. De Lijn heeft snel gehandeld door pendelbussen in te zetten om de gestrande reizigers te helpen. Dit zorgde voor een tijdelijke ontregeling, maar toonde ook de flexibiliteit en veerkracht van de openbare vervoersdiensten.