1.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Ook de komende drie jaar kunnen alle kinderen weer meedoen

Wakker liggen omdat je kind niet kan meedoen op school of bij culturele activiteiten? Als het aan de Gemeente Sluis ligt, is dat beslist niet nodig. Hiervoor ondertekenden de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen op maandag 31 oktober 2022 gezamenlijk een nieuwe overeenkomst met Stichting Leergeld Zeeuws-Vlaanderen. Met de nieuwe overeenkomst is geborgd dat tot en met 2025 gebruik kan worden gemaakt van de ondersteuning van de Stichting Leergeld Zeeuws-Vlaanderen.

Met de voorzieningen die Stichting Leergeld verstrekt, kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen meedoen op school. Dit is belangrijk voor hun ontwikkeling. Zo voorziet Stichting Leergeld in de deelname aan een schoolreisje of de aanschaf van een laptop of fiets. Ook kunnen kinderen hun interesses volgen en hun talenten ontdekken op gebied van sport en cultuur. Hiervoor kan bij Stichting Leergeld een aanvraag ingediend worden voor deelname aan sportieve en culturele activiteiten. Stichting Leergeld betaalt dan de bijdrage voor een sportclub of voor het volgen van muziekles. Hiervoor maakt Stichting Leergeld gebruik van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. 

Aanvragen kunnen worden ingediend voor kinderen van vier tot achttien jaar, waarbij het gezin een inkomen heeft dat lager is dan 120 % van de bijstandsnorm. Op de website www.leergeld.nl kan via de knop ‘Doe een Aanvraag!’ direct een aanvraag ingediend worden. Stichting Leergeld neemt persoonlijk contact op met de aanvrager en bespreekt de wensen en mogelijkheden voor ondersteuning. 

Ondertekening

Namens de gemeenten ondertekenen de drie wethouders de overeenkomst: de heer Liefting namens de gemeente Sluis, de heer Vervaet namens de gemeente Terneuzen en de heer Mangnus namens de gemeente Hulst. Voor Stichting Leergeld Zeeuws-Vlaanderen zijn het de heer Loof als voorzitter en de heer Van de Kerkhove als bestuurslid die hun handtekening plaatsen.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen