5 C
Knokke-Heist

Openbaar Domein en Lokale Economie naar Kris Demeyere… maar verliest wel ruimtelijke ordening

Knokke-Heist krijgt vanaf 1 januari 2023 drie nieuwe schepen, wat de nodige veranderingen met zich meebrengt. Burgemeester Piet Degroote wou voor januari niets publiek maken over de bevoegdheden van de nieuwe schepenen. Dat zei hij eerder ook al aan onze redactie. Intussen verschijnen in Het Laatste Nieuws en De Tijd nu toch berichten rond het verschuiven van de bevoegdheden. Burgemeester De Groote is duidelijk niet opgezet met het lekken van deze informatie. Volgens hem is het eerst aan de gemeenteraad om deze verschuivingen bij het college te vernemen.

Eerste schepen Kris Demeyere (GBL) zou volgens Lucas Vanacker in De Tijd niet langer verantwoordelijk zijn voor ruimtelijke ordening.

Volgens die krant is dit het gevolg van de Audit Vlaanderen. Al zou uit de feiten eigenlijk blijken dat men dit niet hard kon maken. Zowel de burgemeester als de schepen zelf ontkennen dat het verschuiven van de bevoegdheden naar schepen Jan Morbee los staat van de in de kranten aangehaalde punten. Schepen Demeyere is intussen een expert inzake ruimtelijke ordening en het is dan ook de vraag waarom die bevoegdheden dan wel verschuiven? Volgens schepen Demeyere zit de logica in het feit dat er drie jonge schepenen starten en het normaal is dat bevoegdheden dan verschuiven. Kris Demeyere krijgt er Openbaar Domein en Lokale Economie bij, naast Landbouw en Visserij, Mobiliteit en Waterbeheersing waarvoor hij reeds bevoegd was.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen