11.8 C
Knokke-Heist

Opleidingen transport en logistiek boomen in Zeebrugge

VTI Zeebrugge, het vroegere Maria Duin instituut, is al lang gekend als de grootste truckersschool van Vlaanderen, en de opleiding vrachtwagenchauffeur blijft maar verder groeien. Het Sociaal Fonds voor logistiek en transport ondersteunt deze groei door op 1 september een nieuwe zesde vrachtwagen ter beschikking te stellen. Immers de nood aan goed geschoolde vrachtwagenchauffeurs is zeer groot. Daarnaast starten er op 1 september twee extra fulltime instructeurs. Maar zelfs met deze extra investeringen is de opleiding, twee weken voor de start van het nieuwe schooljaar, opnieuw volzet en komen geïnteresseerden terecht op een wachtlijst. Opmerkelijke trend van de laatste 2 jaar: meer en meer meisjes kiezen voor de opleiding vrachtwagenchauffeur.

Vorig jaar startte VTI Zeebrugge met een nieuwe opleiding in de tweede graad: Organisatie en Logistiek, hierbij werd in samenspraak met de havenbedrijven volop de kaart getrokken van havenlogistiek. Zo gaan leerlingen reeds vanaf het derde jaar op werkbezoek bij verschillende grote logistieke havenbedrijven zoals Bridgestone en ECS, waardoor de opleiding vanaf de start heel praktijkgericht is. Leerlingen maken op die manier kennis met de goederenstroom in en rond de haven. In ons eigen praktijkmagazijn leren de leerlingen diverse goederen ontvangen of klaarmaken voor verzending of transport. De leerlingen doen niet alleen ervaring op met een transpallet maar behalen zo ook op het einde van de tweede graad hun certificaat van heftruckchauffeur. De opleiding wordt zowel door jongens als meisjes gekozen en amper 1 jaar na de start is deze nieuwe opleiding zo succesvol dat ook hier met een wachtlijst moet gewerkt worden. 

 VTI Zeebrugge wordt zo nog meer een partner voor de haven in Zeebrugge en versterkt hiermee zijn profiel als havenschool gespecialiseerd in transport, logistiek, techniek, maintenance en welzijn. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen