maandag, augustus 15, 2022
24 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Opnieuw vrachtverbinding op Schotland

De Schotse Ptarmigan Shipping en de Deense rederij DFDS hebben een akkoord bereikt voor de opstart van een nieuwe vrachtverbinding Zeebrugge-Rosyth nabij Edinburgh. Het is de bedoeling de rorodienst volgend jaar op te starten. De verbinding steekt van wal met een vrachtdienst, maar de partners onderzoeken momenteel een uitbreiding van de dienst met een passagiersverbinding tussen de genoemde havens.

Eind 2020 staakte P&O Ferries met de dagelijkse passagiersverbinding tussen Zeebrugge en de Noord-Engelse havenstad Hull, meteen de laatste passagiersverbinding vanuit België op het Verenigd Koninkrijk. Sinds die stopzetting zocht de Zeebrugse havengemeenschap intens naar een nieuwe passagiersverbinding op het VK. Zo’n verbinding is van cruciaal belang voor het toerisme in Brugge en West-Vlaanderen.

Eerder stond DFDS vanuit Zeebrugge al in voor een vrachtdienst op Rosyth. Deze ging in 2018 ter ziele na een brand aan boord van het ingezette schip, de ‘FINLANDIA SEAWAYS’. Er kon niet snel genoeg een vervangschip worden gevonden en het verder zetten van de dienst in die omstandigheden bleek financieel niet haalbaar.

TEKST: F. Neyts
FOTO: H. Claeys

1 REACTIE

 1. Vergeten dat Norfolk Line ooit een gemengde dienst voer met de Scottish Viking tussen Zeebrugge en Rosyth en dat er nauwelijks toerismeverkeer was? Het schip ging naar het noorden en Norfolk Line werd overgenomen door DFDS ….
  Een lijn tussen Schotland en Zeebrugge zal nooit de aantallen kunnen leveren die men ooit zag vanuit en op Hull – de dienst van DFDS tussen
  Ijmuiden en Newcastle upon Tyne is zeer succesvol omdat vooral de
  Engelsen graag uitgaan in Amsterdam geheel het jaar door en in de zomer gaan veel Europeanen graag naar het noorden met de wagens en campers …. het concept van de partyferries sloeg daar aan net zoals
  in het noorden van Europa – tussen ons land en Engeland is het
  twijfelachtig of er grote aantallen reizigers zullen gevonden worden.
  SuperFast ferries probeerde het ook – vergeten? 2 super de luxe
  ferries toch? zelfs met zeer lage tarieven geen volk aan boord ….
  nog eens gegroet en een beetje meer objectiviteit aub?
  de wensen van de haven- en stadsmilieu’s zijn geen realiteit ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen