11.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

September = Bloedkankermaand

Soms gebeuren er dingen in je leven die grote gevolgen hebben. Zo’n gebeurtenis vond in mijn leven en dat van mijn gezin plaats, in februari 2010. Bij mijn echtgenote Els werd toen acute leukemie geconstateerd. Leukemie. Voor mensen die er niet bij betrokken zijn, is het niet meer dan de naam van een ernstige ziekte. Voor degenen die ermee geconfronteerd worden, omdat zij de ziekte zelf blijken te hebben of een naaste vriend of familielid het bericht krijgt dat hij of zij leukemie heeft, is de ziekte een directe en tegelijk onzichtbare vijand. Mij valt vooral de vechtlust op waarmee patiënten en hun omgeving de ziekte aanpakken. Ze vechten om stap voor stap verder te komen. Een zwaar gevecht, waarbij slagen gewonnen én verloren worden.

De Stichting ME TO YOU geeft ons de kans om schouder aan schouder die strijd tegen leukemie verder te vechten. Die strijd te willen winnen is mijn drive om me in te zetten voor onze Stichting. Helaas weten we nog te weinig van de ziekte en is verder onderzoek nodig. Door een financiële bijdrage te leveren kan ieder individu ervoor zorgen dat de kennis over leukemie vergroot wordt en dat er nieuwe en betere behandelingen op punt gezet worden. Daarom is elke steun welkom, zodat we als lezers van Kneistikrant samen een vuist kunnen maken. SAMEN STERK!

Enerzijds organiseert de Stichting zelf acties om zoveel mogelijk fondsen te werven voor de strijd tegen leukemie. Anderzijds kunnen particulieren, bedrijven, scholen, serviceclubs, enz… een actie opzetten ten behoeve van Stichting ME TO YOU en op die manier meehelpen aan de strijd tegen leukemie door een éénmalige gift, een donatie of gewoonweg door sympathisant te worden van de Stichting.

Het opzetten van projecten voor ondersteuning en aanvullende behandeling van patiënten.

Investeren in de veelbelovende benaderingen en ideeën van onderzoek, origineel met kans op een echte doorbraak. Stichting ME TO YOU wil onderzoek al in de eerste ontdekkingsfase (“pilot”) ondersteunen opdat deze kansen werkelijkheid kunnen worden. Investeren in de nieuwste technische apparatuur en infrastructuur van wetenschappelijk onderzoek. Deze apparatuur is noodzakelijk om mee te kunnen blijven doen aan de race naar nieuwe vormen van behandeling en therapie voor leukemie.

Investeren in infrastructuur (ondersteuning van klinische studies met statistici, software e.d) waardoor klinisch onderzoek bij patiënten slagvaardig plaats kan vinden en nieuwe geneesmiddelen de patiënt sneller bereiken.

STEUN HIER

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen