5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

Unieke reisreportage ‘Iran, ziel van het oude Perzië’ door Rik Taveirne

Op vrijdag 14 januari 2022 projecteert Rik Taveirne om 20 u. het prachtige ‘Iran, ziel van het oude Perzië’ voor vtbKultuur Knokke-Heist en Volksontwikkeling Knokke-Heist (samenwerking vtbKultuur Knokke-Heist en Davidsfonds Knokke) in het Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist.

CST en mondmasker zijn verplicht. Reservatie is noodzakelijk via het Cultuurcentrum. Vrije zit. Maximum aantal deelnemers 200.

Reizen in Iran is meer dan een mooie en boeiende ervaring. Het is een verrijking van de geest. Het is kijken naar het verleden in de historische sites van Persepolis, Naqsh-e Rustam en Rayen. Het is leven in het heden in de steden Kerman, Shiraz, Isfahan, Yazd, Kashan en Teheran. Rik Taveirne neemt ons mee met prachtige fotografie en boeiend commentaar naar een land met een eeuwenoude beschaving. 

In het oude Perzische Rijk was het Zoroastrisme de voornaamste godsdienst en kwamen kunst, cultuur en wetenschap tot een ongekend grote bloei. Iran vertelt ons verhalen uit sprookjes van ‘duizend en één nacht’ met de aparte sfeer van gezellige bazaars en landelijk gelegen karavanserais. We rijden door afwisselende landschappen en ontmoeten er een gastvrije en cultureel zeer hoogstaande bevolking. 

Vol bewondering kijken we naar de verfijnde schoonheid van architectuur, tegelwerk, miniaturen en kalligrafie bij de prachtige moskeeën met veelkleurige koepels en slanke minaretten. Een uniek bezoek aan de heilige stad Qom brengt ons in de Islamitische sfeer.  Eeuwenlang werd het oude Perzië geregeerd door koningen en sjahs, tot in 1979 de revolutie uitbrak en de Ayatollahs aan de macht kwamen, Iran werd een Islamitische Republiek. 

Iran, een verrassend land vol vooroordelen, maar met een ongekend vriendelijke, gastvrije en charmante bevolking.

Losse kaartjes 9 EURO – 7 EURO voor leden Davidsfonds, vtbKultuur, studenten, Uit-pas.

De avond is volledig gratis voor houders van het abonnement Volksontwikkeling Knokke-Heist 2021-2022.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over