Home Zwinregio Update Corona-besmettingen in de Zwinregio

Update Corona-besmettingen in de Zwinregio

Het aantal besmettingen met het coronavirus lijkt in onze regio opnieuw te dalen. De overheid voor elke gemeente de evolutie per week in de gaten. Hoe groot is het risico in onze gemeente en regio? Bekijk de cijfers op de kaart hieronder die door Sciensano dagelijks worden aangepast. Hieronder de steden en gemeenten uit de Zwinregio in detail.

In Knokke-Heist zijn de voorbije zeven dagen 4 nieuwe besmetting(en) vastgesteld.

Daarmee komt het aantal nieuwe besmettingen op 12 per 100.000 inwoners in de laatste 7 dagen. Bij Sciensano ligt de waarschuwingsdrempel voor nieuwe gevallen op 20. De voorbije week zaten de cijfers 3 dag(en) in stijgende lijn.


In Damme zijn de voorbije zeven dagen 1 nieuwe besmetting(en) vastgesteld.

Daarmee komt het aantal nieuwe besmettingen op 9 per 100.000 inwoners in de laatste 7 dagen. Bij Sciensano ligt de waarschuwingsdrempel voor nieuwe gevallen op 20. De voorbije week zaten de cijfers 1 dag(en) in stijgende lijn.


In Brugge zijn de voorbije zeven dagen 17 nieuwe besmetting(en) vastgesteld.

Daarmee komt het aantal nieuwe besmettingen op 14 per 100.000 inwoners in de laatste 7 dagen. Bij Sciensano ligt de waarschuwingsdrempel voor nieuwe gevallen op 20. De voorbije week zaten de cijfers 2 dag(en) in stijgende lijn.


In Sluis zijn de voorbije zeven dagen 3 nieuwe besmetting(en) vastgesteld. Daarmee komt het aantal nieuwe besmettingen op 12,9 per 100.000 inwoners in de laatste 7 dagen.

- Advertisment -

Lees ook dit

Martin Vanden Broucke bouwde op z’n 73ste opnieuw een kerststal

Gepensioneerde slager en ondernemer Martin Vanden Broucke (73) bouwde afgelopen week weer zijn traditionele kerststel op aan het Heldenplein. Dat de indrukwekkende stal van...

Vic baron Swerts schenkt piano aan AZ Zeno

De inkomhal van de campus in Knokke-Heist straalt rust en openheid uit. De perfecte setting voor een streepje muziek. “Iedereen die zin heeft, mag...

Doek valt over Kneistival

In onze weekend magazine hetzoute.com kon je dit weekend lezen dat Kneistikrant verdwijnt. Afgelopen zomer werd het festival al eens geannuleerd door het coronavirus....

Recente reactie van onze lezers