4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Vectis en Luc Ost pompen samen 14 miljoen euro in Building Technology

De Belgische durfinvesteerder Vectis en de ondernemer Luc Ost hebben samen de nieuwe holding Building Technology opgericht, schrijft De Rijkste Belgen. Ost brengt 7 miljoen euro in, Vectis 6,9 miljoen.

Ost is eigenaar van de energiespecialist ETI en controleert 50 % van het elektrotechnisch installatiebedrijf Siegers Technics. De nieuwe holding wordt uitgebouwd als spil in de consolidatiebeweging in de bouwsector. Daarbij wordt ook de airco specialist Clima & Partners overgenomen. Vectis werd in 2016 aandeelhouder van laatstgenoemd bedrijf. Nu verlaat Clima oprichter Olaf Reijntjens het kapitaal van de nieuwe groep. Dat gaat gepaard met een kapitaalverlaging bij Clima & Partners van 5,8 miljoen euro.

Alle betrokken bedrijven situeren zich regionaal in Antwerpen en Turnhout. Met de integratie van ETI, Siegers Technics, ETI Partner en Clima & Partners is Building Technology actief in de installatie van totale gebouwtechnieken waaronder elektriciteit, domotica, beveiliging, verwarming, koeling en ventilatie (HVAC), sanitair, zonne-energie en milieu vernieuwende technieken. Binnen haar domein van multitechnieken is ze daarme een middelgrote groep, goed voor een omzet van om en bij 45 miljoen euro en 225 werknemers.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over