5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Volgende fase werken trambedding Kustlaan Zeebrugge: zuidelijke sporen

Vanaf maandag 10 januari 2022 vangt de volgende fase van de werken aan de trambedding in de Kustlaan in Zeebrugge aan, meer bepaald tussen de Londenstraat en de Azorenstraat. Dit najaar werden de noordelijke tramsporen binnen deze zone volledig vernieuwd, begin 2022 zijn de zuidelijke sporen aan de beurt. Het einde van deze werken is voorzien rond 1 april 2022.

De werken worden georganiseerd in 2 fasen. Dit om verkeershinder zoveel mogelijk te beperken en de doorsteek met de New Yorklaan zo lang mogelijk open te houden voor alle verkeer.  

Fase 1: vanaf de Londenstraat tot 100 meter voor de Azorenstraat

In een eerste fase zal de zone vanaf de Londenstraat tot 100 meter voor de Azorenstraat aangepakt worden. Tijdens deze werken zal de doorsteek met de Baron de Maerelaan afgesloten zijn. De doorsteek met de New Yorklaan blijft wel open. Het verkeer richting Knokke-Heist zal teruggebracht worden naar 1 rijstrook. Het verkeer richting Blankenberge behoudt zijn 2 rijstroken. 

Fase 2: doorsteek t.h.v. New Yorklaan en de laatste 100 meter voor kruispunt met de Azorenstraat 

In de tweede fase zal er gewerkt worden t.h.v. de New Yorklaan en aan de laatste 100 meter voor het kruispunt met de Azorenstraat. Op deze plaatsen is de rijbaan te smal om naast de werfzone nog verkeer toe te laten. Het verkeer richting Knokke-Heist wordt daarom aan de doorsteek Baron de Maerelaan naar de rijstrook aan de andere kant van de tramsporen geleid tot aan het kruispunt met de Kapitein Fryattstraat, waar het terug naar de zuidelijke rijstroken gebracht wordt. Het verkeer rijdt dus in beide richtingen over 1 rijstrook aan de noordkant van de sporen tussen de Baron de Maerelaan en de Kapitein Fryattstraat.

Komende van Blankenberge is links afslaan naar de Baron de Maerelaan niet mogelijk. Verkeer dat uit de Baron de Maerelaan komt van de Strandwijk kan enkel afslaan richting Blankenberge.
Het verkeer op de Kustlaan richting Blankenberge kan niet links afslaan naar de Baron de Maerelaan. Wel kan de u-turn gemaakt worden iets verder t.h.v. de Londenstraat.
Het verkeer dat uit de New Yorklaan komt, kan alle richtingen uit.

Enkel in fase 1 is de Veerbootstraat bereikbaar vanop de Kustlaan komende uit de richting van Blankenberge.

Het is de bedoeling om fase 2 zo kort mogelijk te houden.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over