5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Voorbereidende werkzaamheden voor bouw van Hoost op het Maes- en Boereboomplein

Op woensdag 22 december 2021 heeft het projectteam van Hoost (AGSO Knokke-Heist, CAAAP en Artes Depret NV) de omwonenden rond het Maes- en Boereboomplein via een bewonersbrief geïnformeerd over de werkzaamheden die op maandag 10 januari 2022 van start gaan. De eerste weken worden alle voorbereidingen getroffen voor een vlotte start van de werf. In de komende dagen plaatst de aannemer infoborden om de de Vrièrestraat en het plein zelf parkeervrij te maken en zo een vlotte start op 10 januari te garanderen.  

De eerste dagen wordt de werfafsluiting geplaatst en de verkeerssituatie rond het plein aangepast. Zowel de verkeersafwikkeling als de parkeersituatie werden in nauw overleg met de lokale politie uitgewerkt. Vrij snel in januari volgt de opbraak van de verharding, alsook de uitbraak van de resterende kelders van het oude stadhuis van Heist.  

De pleinverlichting wordt op 10 januari 2021 geknipt door Fluvius. Hoewel er snel hierna enkele tijdelijke lichtmasten worden geplaatst, zal er vermoedelijk enkele dagen geen pleinverlichting zijn. Fluvius plaatst de definitieve verlichting begin februari 2022 waardoor het ongemak beperkt zal zijn.  

Een deel van de werken vindt plaats op het openbaar domein. Hierdoor zal een deel van de Molenstraat in de week van 17 januari 2022 volledig afgesloten moeten worden voor autoverkeer, ook voor bewoners. Hierover krijgen zij nog apart een infobrief in de bus.    

Indicatieve planning in de eerste weken 

• Week van 10 januari 2022: werfomheining, opbraak verharding  

• Week van 17 januari: start beschoeiingswerken, opbraak verharding en kelder stadhuis. Molenstraat afgesloten voor alle verkeer  

• Week van 24 januari: beschoeiingswerken, opbraak verharding en kelder stadhuis,   • Week van 31 januari: beschoeiingswerken, verhardingswerken  

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over