vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Wat je als kneistse surfer moet weten

Op vrijdag 1 juli organiseert Surfers Paradise in samenwerking met goedegolven.nl een leerrijke dag voor surfers waar alles uit de doeken gedaan wordt in verband met meteorologie en oceanografie, dit zonder al te ingewikkelde theorie.

Je leert met veel praktijk oefeningen om zelf te bepalen waar en wanneer golven voor jou het beste worden. De cursus vind plaats op Lakeside Paradise en duurt van 9.30 tot 16.30u en alles wordt besproken over surf voorspellen in de Noordzee zodat je vanaf dan een tijdje op voorhand zal kunnen bepalen wanneer en waar je je favoriete sport zal kunnen gaan beoefenen.

Deelname kost 85 € per persoon, drankjes tijdens de cursus inbegrepen. Tijdens de lunchpauze kan je terecht in het restaurant van Lakeside Paradise.

Over de cursus zelf :

  • Je leert weerkaarten lezen en weermodellen interpreteren.
  • Je leert hoe swell ontstaat en zelf te berekenen wanneer swell op welke plek aankomt
  • Je leert metingen te gebruiken en swell spectra begrijpen.
  • Je bekijkt elke spot in detail: wanneer het ergens goed breekt, bij wat voor een condities en waarom.

Bij elk onderwerp komen er oefeningen aan te pas, en worden er veel praktijkvoorbeelden besproken terwijl er  verschillende scenario’s en dagen met epic Noordzee golven doorlopen worden.
 
Aan het einde van deze dag weet iedereen precies hoe alle data te combineren om de beste golven te vinden en geen enkele sessie meer te missen, en ga je met je eigen cursus naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen