4.8 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

Zware buispalen gelost voor vernieuwing steiger

Onlangs liep de Liberiaanse bulkcarrier ‘Tanzanite’ de haven van Zeebrugge binnen om af te meren aan de Zweedse Kaai. Onmiddellijk na het afmeren startte de lossing van dertien grote buispalen. Elke paal weegt 70 ton, is 40 meter land en heeft een diameter van 2,5 meter. 

De buispalen worden gebruikt voor het herbouwen van een roro-steiger ter hoogte van Kaai 609 in het Britanniadok. Door de aanpassing van de steiger zullen er straks, eens de werken voltooid zijn, grotere schepen kunnen worden behandeld. Op die locatie meren de schepen af van de Luxemburgse rederij Compagnie Luxemburgeoise de Navigation (CLdN).
De ‘Tanzanite’ is een bulkcarrier met een draagvermogen (dwt) van 56.835 ton, een gross tonnage van 32.987 G/T, een lengte over alles (loa) van 190 meter en een grootse breedte van 32,26 meter.

Bij aankomst in Zeebrugge kwam het schip vanuit de Chinese haven Lianyungang.
Na het lossen van de buispalen aan de Zweedse Kaai, een operatie die bijzonder vlot verliep, verhaalde de ‘Tanzanite’ naar K404 in de achterhaven voor het verder lossen van stukgoed op de terminal van Belgian New Fruit Wharf (BNFW). 

TEKST: F. Neyts
FOTO’s: D. Neyts

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over