zaterdag, mei 25, 2024
HomeKnokke-HeistBewoners van de Krommedijk willen dat de gemeente "eindelijk" ingrijpt!

Bewoners van de Krommedijk willen dat de gemeente “eindelijk” ingrijpt!

Bewoners van de Krommedijk in Knokke-Heist ervaren aanhoudende problemen met de spoorwegbrug die tot gevaarlijke situaties leidt. Het gemeentebestuur wordt al maanden opgeroepen om actie te ondernemen. “Maar ze doen niks”, klinkt het in de buurt.

Bewoners van het gebied tussen Knokkestraat en de spoorwegbrug in Knokke-Heist luiden de noodklok over verkeersproblemen die al maanden spelen. Vooral grote voertuigen zoals vrachtwagens en campers komen regelmatig in de problemen door de beperkte hoogte van de brug. Mathieu Bate, een lokale bewoner, uitte zijn frustratie aan onze redactie: “Vanochtend probeerde men eronderdoor te rijden en moest zich uiteindelijk toch omdraaien op een privéparkeerplaats toen de bestuurder zag dat het niet ging.”

De buurtbewoners hadden gehoopt dat de nieuwe schepen Philip Van Eeghem (Gemeentebelangen) van mobiliteit zou luisteren. ‘Hij is nu vijf maand schepen, maar laat niks van zich horen”, klink het in de buurt.

Het kernprobleem lijkt te liggen bij de verkeersborden die de hoogte van de brug aanduiden. Deze borden zijn volgens bewoners niet goed zichtbaar of duidelijk, wat vaak resulteert in gevaarlijke last-minute manoeuvres. Chauffeurs zien zich genoodzaakt om achteruit te rijden of de opritten van lokale bewoners te gebruiken om te keren.

Om deze verkeerskwesties aan te pakken, hebben bewoners enkele verbeteringen voorgesteld:

  • Het plaatsen van knipperende lichten bij de verkeersborden om de aandacht van bestuurders beter te trekken.
  • Het aanbrengen van verkeersdrempels of het instellen van een snelheidslimiet van 30 km/u om de snelheid in deze zone te verlagen.

De situatie wordt nog urgenter door de noodzaak voor fietsers om vlak voor de spoorwegbrug de weg op te gaan en de nabijheid van een kinderspeeltuin, wat extra risico’s meebrengt voor de spelende kinderen. Rudi Snauwaert, een andere bezorgde bewoner, benadrukt de noodzaak voor snelle actie: “Het gaat niet alleen om het reguleren van het verkeer, maar vooral om de veiligheid van onze kinderen en het welzijn van de gemeenschap.”

De gemeenschap van Knokke-Heist wacht op een reactie en actie van het gemeentebestuur om deze langdurige problemen eindelijk aan te pakken en te zorgen voor een veiligere leefomgeving.

Ons gedacht…

De tijd dringt voor Knokke-Heist om een veilige en leefbare omgeving te garanderen voor alle bewoners en bezoekers die gebruik maken van de Krommedijk. Het implementeren van effectieve verkeersmaatregelen kan niet langer wachten.