dinsdag, mei 21, 2024
HomeDammeVandaag start de actieweek tegen fietsdiefstallen in Knokke-Heist en Damme

Vandaag start de actieweek tegen fietsdiefstallen in Knokke-Heist en Damme

Fietsdiefstal vormt een aanhoudend probleem in ons land. Met de lente op komst, en meer fietsers op de weg, neemt helaas ook het risico op diefstallen toe. Daarom lanceren de gemeenten Knokke-Heist en Damme, in samenwerking met de AD Veiligheid & Preventie, van 22 tot 28 april 2024 een actieweek om dit probleem aan te pakken.

Verontrustende cijfers en het belang van preventie

In maart 2023 registreerde de Federale Politie 2383 aangiftes van fietsdiefstal, een cijfer dat de ernst van het probleem benadrukt. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk hoger, aangezien niet iedereen aangifte doet. De actieweek benadrukt dat elke schakel, van fietser tot politieagent, een cruciale rol speelt in het voorkomen van diefstallen.

Preventieketting: een verenigde aanpak

De campagne introduceert een symbolische ‘preventieketting’, die staat voor de samenwerking tussen verschillende partijen: fietsers, gemeenschapswachten, getuigen, politie en andere partners. Dagelijks biedt de actieweek praktische tips, informatie en motivatie om samen deze vorm van criminaliteit te bestrijden.

Ons gedacht…

Deze actieweek is een belangrijk initiatief om bewustzijn te creëren en iedereen te motiveren een actieve rol te spelen in de strijd tegen fietsdiefstal. “Elke schakel telt” is niet alleen een slogan, maar een oproep tot actie voor ons allemaal.