zaterdag, april 13, 2024
HomeCultuurOLVO 't Schooltje Ramskapelle winnen "De Klasparade"

OLVO ’t Schooltje Ramskapelle winnen “De Klasparade”

Carnaval in Knokke-Heist is een ervaring die zowel jong als oud samenbrengt in een kleurrijke en vrolijke viering. Dit jaar was geen uitzondering, met een speciaal evenement dat specifiek op kinderen was gericht: “De Klasparade”. Tijdens de krokusvakantie werden de straten van Heist verrijkt met een unieke tentoonstelling die de creativiteit en het enthousiasme van de jeugd in de kijker zette.

De magie van De Klasparade

Wat is De Klasparade?

“De Klasparade” is een innovatief concept waarbij ongeveer 25 kleine praalwagens, ontworpen door kinderen, tentoongesteld werden in de etalages van lokale winkeliers in Heist. Deze praalwagens, elk met hun unieke ontwerpen en thema’s, boden een prachtige weergave van de fantasie en het vakmanschap van de jonge deelnemers.

Hoe kon je deelnemen?

Geïnteresseerden konden een routeplan bekijken via de app “Heist viert carnaval” of een flyerboekje afhalen bij HEY, het lokale informatiecentrum. Deze middelen boden zowel inwoners als bezoekers de kans om op eigen tempo de betoverende wereld van “De Klasparade” te ontdekken.

Een feestelijke afsluiting

Het evenement werd op een hoogtepunt afgesloten net voor het weekend. De winnaars van “De Klasparade” werden uitgenodigd door Cultuurschepen Astrid Mestdach en Keizerin Mirjam om naar Café Londen te komen en hun welverdiende prijzen in ontvangst te nemen. Deze speciale bijeenkomst was gevuld met vreugde en trots, waarbij de winnaars, het eerste en tweede leerjaar van OLVO Het Schooltje in Ramskapelle, in het zonnetje werden gezet.

Reflectie op het evenement

“De Klasparade” is een prachtig voorbeeld van hoe lokale evenementen kunnen bijdragen aan gemeenschapsgevoel en creatieve expressie onder kinderen. Door kunst en cultuur op zo’n toegankelijke manier te integreren in het carnavalsfeest, wordt een nieuwe generatie aangemoedigd om deel te nemen aan en waardering te hebben voor deze belangrijke culturele tradities. Het succes van dit evenement benadrukt de waarde van inclusiviteit en innovatie binnen de vieringen van Knokke-Heist.

Carnaval in Knokke-Heist blijft zich ontwikkelen als een evenement dat zowel de lokale gemeenschap verrijkt als bezoekers van buiten aantrekt. "De Klasparade" heeft aangetoond dat de geest van carnaval niet alleen bewaard blijft maar ook floreert door de participatie van de jongere generatie. Het biedt een platform voor creativiteit, samenhorigheid en feestvreugde, elementen die centraal staan in de viering van carnaval. Met blije gezichten en een gemeenschap die samenkomt om de prestaties van hun jongste leden te vieren, is het duidelijk dat de toekomst van carnaval in Knokke-Heist in goede handen is.