woensdag, mei 22, 2024
HomekneistitvEen Eeuw van Vrijwilligerswerk Gevierd in Knokke-Heist + de pleisterverkoop

Een Eeuw van Vrijwilligerswerk Gevierd in Knokke-Heist + de pleisterverkoop

Knokke-Heist markeert een bijzondere mijlpaal in 2024, namelijk het 100-jarig bestaan van het lokale Rode Kruis. Dit gedenkwaardige jubileum wordt gevierd met een uitgebreide tentoonstelling in Bibliotheek Scharpoord, die loopt van vrijdag 19 april tot dinsdag 22 mei. De expositie biedt een unieke blik op de evolutie van de afdeling door de jaren heen.

Historische Opening

De festiviteiten begonnen op zondag 21 april 2024 met een officiële openingsceremonie. Voorzitter Linda Sabbe verwelkomde de aanwezigen warm, gevolgd door Danny Lannoy, die een beknopte geschiedenis van de afdeling presenteerde. Schepen Astrid Mestdach (GBL), ook aanwezig, gaf een inspirerende toespraak die de onmisbare bijdrage van de vrijwilligers benadrukte.

Eerbetoon aan Vrijwilligers

De ceremonie was ook een moment om de vrijwilligers te eren die zich belangeloos inzetten voor de gemeenschap. Enkele bloedgevers en cursisten die succesvol de trainingen voor Eerste Hulp en Helper hebben afgerond, werden speciaal in de bloemetjes gezet.

Beleef de Geschiedenis

Bezoekers van de tentoonstelling kunnen een fascinerende reis door de tijd maken waarin zowel fotografische beelden als fysieke materialen getuigen van de rijke historie van de afdeling. Het is een kans om te zien hoe het Rode Kruis in Knokke-Heist zich heeft ontwikkeld en aangepast aan de behoeften van de gemeenschap.

De Kracht van Gemeenschap

Het Rode Kruis in Knokke-Heist heeft zich over de jaren heen geprofileerd als een cruciale steunpilaar bij lokale evenementen en noodsituaties. Hun actieve bijdrage aan bloedinzamelingen en het organiseren van cursussen benadrukt hun belangrijke rol in het versterken van de lokale veerkracht.