vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Ontmoetingsmoment plaats voor alle Oekraïners in de gemeente

Afgelopen week vond in het Cultuurcentrum van Knokke-Heist een ontmoetingsmoment plaats voor alle Oekraïners in de gemeente. De bedoeling was dat de mensen elkaar leerden kennen en in contact kwamen met de werking van een aantal gemeentelijke diensten. Het gemeentebestuur kan terugblikken op een zeer geslaagde avond want met 139 aanwezigen werden de verwachtingen ruimschoots overtroffen.  

Onder de 79 Oekraïners waren niet enkel vluchtelingen, maar ook emigranten die al langere tijd in onze gemeente wonen. Daarnaast waren ook 38 Belgische vertegenwoordigers uit de gastgezinnen en 10 tolken aanwezig zodat iedereen zeker de juiste informatie en antwoorden kreeg van de 18 ambtenaren en mandatarissen van het Knokke-Heistse gemeentebestuur. 

Na een korte inleiding gingen de Oekraïners vlot van tafel naar tafel, waar ze bij uiteenlopende gemeentelijke diensten informatie konden inwinnen. Hoe geraak ik aan werk? Waar kunnen mijn kinderen sporten of ontspannen? Welke papieren heb ik nodig? Welke steun kan ik gebruiken? Kan ik ergens terecht voor medische zorg? … Het is maar een greep uit het grote aantal vragen dat tijdens het ontmoetingsmoment aan bod kwam. Daarnaast zag je ook dat de Oekraïners onder elkaar contacten legden en dat was de opzet van de hele avond. Er werd zelfs een Whatsappgroepje opgericht zodat ze blijvend contact kunnen houden. 

Het gemeentebestuur is van plan om deze ontmoetingsmomenten op regelmatige basis te organiseren. Er komen nog steeds nieuwe vluchtelingen bij en ze merken dat het voor hen absoluut niet evident is om hier een nieuw leven op te bouwen. Zo’n ontmoetingsmoment kan daar zeker bij helpen. 

1 REACTIE

  1. Ik stem voor de persoon die het Openbaar Vervoer in deelgemeente Knokke opnieuw aantrekkelijk maakt.
    Met hartelijke dank wil ik hiervoor gratis meehelpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen