woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistRKFC zet in op jeugd: contractverlengingen voor Geeraerd en Lambrecht

RKFC zet in op jeugd: contractverlengingen voor Geeraerd en Lambrecht

Mathieu Geeraerd verlengt contract bij RKFC

RKFC heeft officieel aangekondigd dat Mathieu Geeraerd, de 19-jarige flankverdediger, zijn contract heeft verlengd voor een extra seizoen. Geeraerd, die momenteel zijn eerste volledige seizoen bij het eerste elftal beleeft, heeft in 30 competitiewedstrijden 21 keer deel uitgemaakt van de selectie, inclusief één basisplaats. De club prijst zijn voortdurende ontwikkeling en zijn rol als model voor de jeugdspelers binnen de organisatie.

Indigo Lambrecht treedt toe tot de A-kern

Naast Geeraerd heeft RKFC ook de promotie van Indigo Lambrecht aangekondigd, een 20-jarige doelman die het afgelopen seizoen voornamelijk als stagiair bij het eerste team was betrokken. Lambrecht zal vanaf het komende seizoen officieel deel uitmaken van de A-kern, wat hem de kans biedt om zijn vaardigheden verder te ontwikkelen bij de hoofdmacht van RKFC.

Focus op ontwikkeling van eigen jeugd

Deze bewegingen benadrukken RKFC’s toewijding aan het ontwikkelen van talent vanuit de eigen jeugdopleiding, een strategie die zowel de spelers als de club ten goede komt. Het behouden en bevorderen van jong talent zoals Geeraerd en Lambrecht draagt bij aan een solide basis voor de toekomst van de club.