vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Knokke-Heist
your alt tag'

94 kilometer per uur in de bebouwde kom

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde vorige week tijdens verschillende verkeersacties de snelheid van 994 wagens. In totaal reden 259 bestuurders te snel. Een hardrijder haalde in de bebouwde kom een snelheid van 94 kilometer per uur op een locatie waar slechts 50 is toegelaten. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. De bestuurder moet zich voor zijn roekeloos rijgedrag verantwoorden voor de politierechter.

De politie zette in totaal 38 bestuurders aan de kant. Hiervan betaalden 24 hardrijders meteen hun snelheidsovertreding. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af. Een automobilist kreeg een waarschuwing voor een laattijdige keuring.

Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer +32 50 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op www.politie.be/5446.

2 REACTIES

  1. Ze zouden zulke “laagvliegers” beter verplichten met de fiets te rijden en hun auto in beslag nemen maar misschien zal ook die fiets nog te gevaarlijk zijn voor zo’n snelheidsduivels die alleen met zichzelf bezig zijn en de veiligheid van de medemens aan hun laars lappen.

  2. Al 7 jaar klaag ik de verkeerssituatie aan in de Zoutelaan, tussen Lippens- en Elisabethlaan.
    Daar worden tijdens het weekend nog VEEEEEL hogere snelheden gehaald , meestal gepaard gaand met knallende uitlaat en disco-beats.
    Heb de korpschef hierover reeds meermaals aangeschreven.
    Nog NOOIT heb ik hier een snelheidscontrole gezien !
    Zou dit misschien te schadelijk zijn voor de horeca en winkels ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen