4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

Francoise De Vreeze: Carnaval kan gewoon doorgaan

Komende dagen komt de werkgroep carnaval samen. Het zal zonder twijfel één van de belangrijkste vergaderingen worden in de carnaval geschiedenis van Knokke-Heist. Heel wat wagenbouwers werken op dit moment hun wagen af. Anderen laten de stoet dit jaar aan hun neus voorbij gaan om financiële redenen. “Ons bal kon niet doorgaan, zegt een wagenbouwer. Om de financiële put niet nog groter te maken bouwen we dit jaar geen grote wagen”.

Volgens gemeenteraadslid en gemalin van Keizer Bieze, Francoise De Vreeze, kan carnaval wel doorgaan op de normale datum. “Als de kerstoptocht in Blankenberge kan, dan kan een carnavalstoet ook”, zegt ze zelfverzekerd aan onze redactie.

Op de vraag wat dan met de Horeca en het sluitingsuur, formuleerde ze meteen ook een oplossing: “De carnaval-cafés kunnen met een open tent voor hun deur staan en doen wat ze anders doen tot 23 uur. De carnaval tenten kunnen zich in die zin ook aanpassen”, zegt het Roosje van Keizer Bieze.

Creativiteit zal dus nodig zijn, maar de kneistse carnavalisten zien geen reden om een streep te trekken door Carnaval 2022 op de geplande datum. “Iedereen is er klaar voor”, klinkt het. In ieder geval moet de werkgroep carnaval komende dagen een advies geven naar het gemeentebestuur van Knokke-Heist. Volgens meer dan de helft van de leden van die werkgroep Carnaval. Zullen de stoeten moeten doorgaan!

Het gemeentebestuur zelf zou pas op 17 januari beslissen of carnaval kan doorgaan. Dit nadat het federaal overlegcomité is samengekomen.  

Ook dit moet je even lezen

1 REACTIE

  1. We bestaan 10jaar en zullen dit niet zomaar laten voorbijgaan. Het Bubbelbal vond normaal plaats op zaterdag 15 januari maar door de huidige coronamaatregelen kan dit niet doorgaan. We hadden in december dan beslist om over te schakelen naar een plan B het eerste kneisti open dartstornooi. Echter werd een 2-tal weken later duidelijk dat plan B ook niet kan doorgaan. Desondanks wij wel degelijk bezig zijn met de opbouw van een wagen en het maken van de kostuums kunnen wij door deze financiële kater onze wagen niet verder afwerken. We staan ingeschreven bij de kleine groepen en mocht carnaval toch doorgaan dan lopen we mee met groep en kleine duwwagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over