4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

(Nood)gedwongen rust in het vaccinatiecentrum Molenhoek

Het vaccinatiecentrum Molenhoek van Knokke-Heist en het callcenter sluiten de deuren tijdens de eindejaarsperiode. Beiden zullen gesloten zijn vanaf vrijdagmiddag 24 december 12 uur t.e.m. zondag 2 januari 2022. Op 3 januari kan je opnieuw contact opnemen voor al je vragen over vaccinatie. 

In dezelfde periode, namelijk van 24 december 12 uur t.e.m. 2 januari, zal er bijkomend ook geen ondersteuning zijn bij de installatie van de CovidSafeBE-app in het Sociaal Huis in Heist. Vanaf 3 januari wordt deze dienst opnieuw aangeboden. In tussentijd kan je wel terecht in het stadhuis op dinsdag van 15 uur tot 18.30 uur en op donderdag van 9 uur tot 11.30 uur. 

Nu de vierde coronagolf het land in de greep houdt, zetten de medewerkers van Knokke-Heist zich opnieuw dagelijks in om iedereen zo snel mogelijk te vaccineren. Om deze medewerkers een welverdiende rustperiode te geven tijdens de feestdagen, sluit het vaccinatiecentrum even de deuren. Terwijl gisteren vanuit de vrijwilligers zelf was te horen dat het enkel was om de tussenperiodes te respecteren.

Ondertussen is er beslist wie haar, zijn of hun basisvaccinatie met het vaccin van Pfizer of Moderna kreeg, zal al na 4 in plaats van 6 maanden een uitnodiging voor een boosterprik krijgen. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist na advies van de Taskforce Vaccinatie. Op die manier willen ze de bevolking extra beschermen, zeker nu de omikronvariant in opmars is.

Hoe dan ook tegen 24 december zullen een kleine 18 000 inwoners hun boosterprik gekregen hebben. Door deze inzet zit Knokke-Heist bij de beste steden en gemeentes van Vlaanderen. Vanaf donderdag 6 januari 2022 gaan de boostervaccinaties opnieuw onverminderd door. 

Ook dit moet je even lezen

2 REACTIES

  1. Dank aan de medewerkers en de vrijwilligers die onze vaccinatie zo uitmuntend georganiseerd hebben. Echt top, en met de glimlach. Zoals alle diensten van de gemeente trouwens. Ik ben fan.

  2. “Zoals alle diensten van de gemeente trouwens.”
    Helaas niet alle diensten van de gemeente zijn uitmuntend, top en met de glimlach.
    Bepaalde “diensten” of personen wanen zich hoger dan diegene die men bedient, kijken weg of sluiten de ogen van diegene die men verondersteld is te bedienen enz … en laten alles maar aanmodderen zonder ook maar één mm verantwoordelijkheid te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over