woensdag, mei 29, 2024
HomeCultuurOntdek de Magische Wereld van Keramiek tijdens 'Atelier in Beeld'

Ontdek de Magische Wereld van Keramiek tijdens ‘Atelier in Beeld’

Een uniek kijkje achter de schermen

Passie voor klei

Jo Dierick, een keramist wiens hobby zich heeft ontwikkeld tot een ware passie, deelt met bezoekers zijn dagelijkse avonturen in de wereld van keramiek. Zijn atelier is een speeltuin van experimenten waarin hij werkt met diverse kleuren en soorten klei. “De mogelijkheden zijn oneindig,” vertelt Jo, wiens inspiratie voornamelijk uit de natuur komt.

Inspiratie uit de natuur

Jo’s artistieke proces is diep geworteld in zijn observaties van de natuurlijke wereld. Hij gebruikt structuren en technieken die hij zowel onder een microscoop als tijdens wandelingen langs het strand en door het bos ontdekt. Hij haalt bijzondere voldoening uit het verwerken van natuurlijke materialen zoals wrakhout, dat de kracht en schoonheid van water toont.

Een balans tussen vorm en abstractie

Verder in zijn werk zoekt Jo naar een evenwicht tussen natuurlijke vormen en strakke, geometrische figuren, geïnspireerd door de werken van Escher. Deze combinatie resulteert in fascinerende objecten die zowel organisch als mathematisch aanvoelen. Met behulp van gekleurde klei en engobes creëert hij werken met een originele touch.

Innovatie in een oude ambacht

Jo is niet bang om moderne technieken te integreren in het eeuwenoude ambacht van keramiek. Van het gebruik van kleiprints tot het experimenteren met papierklei en porseleinklei, hij ziet elk nieuw materiaal als een uitnodiging om de grenzen van zijn creativiteit te verleggen. Lichtspel en lichtdoorlatendheid zijn thema’s die terugkomen in zijn recente werken, waar hij speelt met de transparantie van materialen om nieuwe visuele effecten te bereiken.

Bezoek het atelier

Jo Dierick nodigt iedereen uit om op zaterdag 4 mei 2024 van 11:00 tot 18:00 zijn atelier aan de Kerkstraat 12 in Knokke-Heist te bezoeken. Dit is een uitgelezen kans om direct met de kunstenaar in gesprek te gaan en zijn werken van dichtbij te bewonderen.