Home Sluis Ontspanning op Feestdag: Sluis Ziet Kassa’s Rinkelen door Belgische Bezoekers

Ontspanning op Feestdag: Sluis Ziet Kassa’s Rinkelen door Belgische Bezoekers

0
136

Op de eerste mei, een officiële feestdag in ons land, wordt Zeeuws-Vlaanderen een hotspot voor vele Belgen. De Dag van de Arbeid transformeert Sluis (waar het geen feestdag is) in een levendige ontmoetingsplek, waar de lokale ondernemers gretig de vruchten plukken van de verhoogde bezoekersaantallen. “Laat de kassa maar rinkelen,” een gevoel dat sterk leeft onder de winkeliers en horecabazen van Sluis, gezien de overvolle straten, terrassen en winkels.

Toename van activiteit

De komst van de Belgische dagjesmensen zorgt voor een aanzienlijke drukte, en dat wordt met open armen ontvangen door de lokale middenstand. Na een periode van tegenslag door slecht weer, brengt deze feestdag een welkome afwisseling. Liesbeth van Os, actief achter de bar, verwoordt het positief: “We zijn zo blij dat iedereen weer terug is.” Het harde werk schrikt haar en haar collega’s niet af. Integendeel, het is een dag waarop zij hun mouwen extra hoog opstropen.

Niet alleen bij de bars en cafés, maar ook bij kleinere ondernemers zoals de lokale ijsboer, is de invloed merkbaar. De lange rijen duiden op een grote vraag naar verkoeling bij het zomerse weer. “Dit zijn de goede dagen, hier houd ik van,” aldus de ijsboer, terwijl het zweet van inspanning van zijn voorhoofd druipt.

De aantrekkingskracht van Sluis

Waarom kiezen zoveel Belgen juist voor Sluis? Naast de unieke winkelervaring en de sfeervolle terrassen speelt de locatie aan het water een grote rol. Bezoekers zoals Jorni Waumans, die geduldig wachtte op zijn pistache-ijsje, benadrukken de gezelligheid en de charmante omgeving. “Het is vooral gezellig om te winkelen,” legt hij uit. Sluis weet zich te onderscheiden van nabijgelegen steden met haar gastvrije uitstraling en divers aanbod.

Welkom of overlast?

Hoewel de drukte voor sommigen overweldigend kan zijn, ziet Floris, een lokale jongere, het als een positieve ontwikkeling. “Is goed voor de economie,” stelt hij terwijl hij wacht op zijn bananenijsje. De bezoekers brengen leven in de stad en dat wordt gevoeld tot in de portemonnees van de ondernemers.

Onze Gedachten

De Dag van de Arbeid blijkt een zegen voor Sluis, een dag waarop de economische voordelen van het toerisme duidelijk naar voren komen. De Belgische bezoekers brengen niet alleen drukte, maar ook een bruisende atmosfeer die de lokale economie een flinke boost geeft. Het is duidelijk dat Sluis haar armen wijd open houdt voor onze zuiderburen, waarbij beide partijen genieten van de voordelen. Een duidelijke win-win situatie, die Sluis ongetwijfeld graag voortzet.

NO COMMENTS