dinsdag, mei 21, 2024
HomeDammeVertragingen bij de Renovatie van Jacxens- en Platheulebruggen

Vertragingen bij de Renovatie van Jacxens- en Platheulebruggen

Door het aanhoudende slechte weer van de afgelopen dagen zijn de renovatiewerken aan de Jacxensbruggen niet op schema. Hierdoor blijven de bruggen afgesloten tot tenminste 8 mei. De Platheulebrug zal pas worden afgesloten nadat de werkzaamheden aan de Jacxensbruggen voltooid zijn, om zo verdere hinder voor het verkeer te voorkomen.

Oorspronkelijke planning en werkzaamheden

De Vlaamse Waterweg had een reeks opknapbeurten gepland voor zowel de Jacxens- als de Platheulebruggen, die in verschillende fases zouden worden uitgevoerd om te zorgen dat de bruggen nooit gelijktijdig gesloten zouden zijn.

Jacxensbrug: Week van 15 april

Tijdens deze week was het verkeer op de Jacxensbrug beurtelings mogelijk. De voetpaden werden tijdelijk verlengd over de middendijk, en het regenwater dat zich hier verzamelde, zou in de toekomst naar het Leopoldkanaal worden geleid.

Jacxensbruggen: Week van 22 april

De bruggen werden volledig afgesloten om een nieuwe compoundvoeg aan te brengen waar de bruggen aansluiten met de middendijk en oevers, ter bescherming van het asfalt tegen voegwerking. Ook werd het asfalt op de middendijk en aan de opwaartse kant vernieuwd.

Platheulebruggen: Week van 29 april

Net als bij de Jacxensbruggen werd hier een compoundvoeg aangebracht en het asfalt vernieuwd. Deze bruggen waren ook volledig afgesloten voor alle verkeer.

Geplande schilderwerken

Verder staan er voor de zomer schilderwerken gepland voor de leuningen van de Oostkerkebruggen, Sifonbruggen, Platheulebruggen en Jacxensbruggen, met uitzondering van de gegalvaniseerde delen. Deze werkzaamheden zullen geen afsluitingen vereisen.