5.9 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

OPINIE: Nec Plus Ultra

Hercules zou op de muur van dit vaccinatiecentrum de naam Molenhoek zeer zeker vervangen door er de volgende tekst te beitelen: NEC PLUS ULTRA.

Voor de derde maal bood ik mij aan bij het vaccinatiecentrum, niet omdat de vorige keren niet meevielen of onaangenaam waren maar omdat mijn veearts  – gespecialiseerd in zoogdieren – het mij heeft aangeraden. Geloofwaardig, Steven Van Gucht is ook dierengeneeskundige.

Opnieuw werd ik vriendelijk, beleefd, informerend, behulpzaam ontvangen door de sympathieke vrijwilligers. Alle hygiënische voorschriften werden minutieus nageleefd.

Mij werd gevraagd naar welke lijn is moest gaan. Vragend naar een witte lijn, werd ik daarvoor naar andere oorden verwezen…

Met een beetje humor maak je gebeurtenissen soms wat aangenamer.

Het vragengesprek, de vaccinatie en de wachttijd verliepen uitstekend.

Dank jullie lieve mensen om mij zo goed te verzorgen. Jullie zijn het voorbeeld van een voorbeeldige, verantwoordelijke en geëngageerde maatschappij.

VERZOEK.

Graag wil ik mij richten tot de burgers die geen vaccinatie willen ( behalve diegenen die om medische redenen geen vaccinatie mogen hebben ).

In programma’s als daar zijn, ‘Ter Zake’ en ‘De Afspraak’ op Canvas, hoor ik dokters, professoren, experten en verantwoordelijken in de zorg oproepen tot vaccinatie voor iedereen. Vele andere media trekken hier mee aan de kar.

Ik citeer wat voornoemde mensen als commentaar geven op mensen die zich niet willen laten vaccineren:

– het zijn asocialen

– ze zijn een gevaar voor hun omgeving

– ze hebben een gebrek aan verantwoordelijkheid en aan solidariteit

– als de niet – gevaccineerden op intensieve zorgen terecht komen, vergroten ze onnodig de druk op de zorgverlening en kosten ze    onnodig geld aan de maatschappij ( lees sociale zekerheid )

– sommigen denken eraan om gevaccineerde patiënten voorrang te geven in het ziekenhuis. Hopelijk komt het niet zover. Hippocrates de paardentemmer / arts zou met deze gang van zaken ook niet blij geweest zijn.

– zij geloven alleen maar fake news

Dat mensen die in de zorg werken zich niet willen laten vaccineren, vind ik onaanvaardbaar en – zoals een expert het noemt – moorddadig.

Misschien komt er een tijd wanneer mensen die besmet worden door een niet – gevaccineerde zorgverlener hiervoor naar de rechtbank zullen stappen.

Haal nu maar die prikjes en zorg goed voor elkaar.

BVDS

Onze krant is een platform waar snel en concreet worden gediscussieerd over en naar aanleiding van het nieuws. Dit doen we ook via opiniestukken zoals deze. Elk onderwerp is goed, als er maar een connectie is met het nieuws, en als het maar voor een breder publiek interessant is. Onze redactie beschikt over de naam en de contactgegevens van de schrijver. Ook uw opinie is welkom. Stuur ze naar: Redactie@kneistikrant.be Ben je het eens of oneens met de schrijver hier boven? Reageer dus gerust hier onder.

Ook dit moet je even lezen

1 REACTIE

  1. Heel leuk geschreven, hopelijk wordt je humor gesmaakt 🙂
    Iets waar ik al lang mee zit: als men vaccinatie niet verplicht, kan men achteraf niet-gevaccineerden niet altijd stigmatiseren en uitsluiten… Hier klopt iets niet… Men creëert eerst het monster met vele koppen om het daarna ten strijde te gaan…
    Groeten van iemand die zijn schoonvader verloor aan corona en in wiens familie-en vriendenkring corona zijn werk deed…
    Dus inderdaad BVDS, laten we hopen dat iedereen zich laat ‘prikken’…
    Bedankt voor je opinie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over