4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

Opinie: DILEMMA

Talrijke grote carnavalsgemeenten en – steden hebben al beslist om het carnavalsfeest van 2022 niet te laten plaatsvinden. Ook de krakelingenstoet in Geraardsbergen is geannuleerd. De knaldrang is groot, maar de knal komt er niet.

Het gemeentebestuur van KH blijft doof en blind voor deze verantwoorde beslissingen en durft blijkbaar geen decisieve politiek te voeren.  Of, zal de stoet in Heist rondtrekken in lege straten?

Geen publiek langs de weg zoals bij het veldrijden? Een lege tribune zoals bij het voetbal en tennis? Eén ‘belangrijke’ beslissing werd wel al genomen … geen confetti.

Misschien kan KNEISTI TV de corso zoals vorige keer rechtstreeks uitzenden om een explosieve publiekstoeloop te vermijden? Je weet wel, de knaldrang hé bestie.

Er bestaat natuurlijk ook het vermoeden van opportunisme, niet vreemd aan de politiek. Politicoloog Carl Devos noemt dit een evolutie van kwaad naar erger naar gênant. En een gebrek aan leiderschap en geloofwaardigheid.

Stel dat er binnen afzienbare tijd een nieuw familielid opduikt van het COVID – 19 virus. De vermoedelijke naam zou kunnen zijn :‘ RHOVARIANT ’. Na omikron komt de letter pi voor in het Griekse alfabet. Gevreesd wordt dat deze letter niet aan bod zal komen. Teveel voer voor ijverige wiskundigen en statistici. Stel u maar eens voor dat de pandemie zou berekend worden op een algoritme waar x 3.14 de toekomst zou voorspellen. Dan zijn wij niet aan de nieuwe patatjes. Als er een variant opduikt medio volgend jaar, komt men in een staat van tweespalt terecht aangaande de organisatie van ‘Le Zoute Grand Prix’ in oktober 2022. Oei, oei, oei wat dan gedaan?

Dus, we schaffen carnaval niet af, zo zijn we veilig wat betreft de GP.

Zowel in de regionale als de nationale pers wordt gemeld dat er meer blauw in de straten van KH  aanwezig is tijdens de kerstvakantie. Dit om de toevloed van de noorderburen te handhaven. Velen vallen over de naam Covid Safe Ticket. Wel in KH geeft men de burger een Fake Save Ticket. Net door deze communicatie in de media trekt men nog meer mensen aan. Er wordt een vals gevoel van veiligheid gecreëerd.

In de film Forrest Gump, naar het boek van Winston Groom, vergelijkt Tom Hanks het leven met pralines. Je ziet ze maar je wordt steeds weer verrast door de inhoud..

Is dit ook een dilemma?

BVDS

Onze krant is een platform waar snel en concreet worden gediscussieerd over en naar aanleiding van het nieuws. Dit doen we ook via opiniestukken zoals deze. Elk onderwerp is goed, als er maar een connectie is met het nieuws, en als het maar voor een breder publiek interessant is. Onze redactie beschikt over de naam en de contactgegevens van de schrijver. Ook uw opinie is welkom. Stuur ze naar: Redactie@kneistikrant.be Ben je het eens of oneens met de schrijver hier boven? Reageer dus gerust hier onder.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over