woensdag, mei 29, 2024
HomeDammeCoopStroom organiseert wedstrijd voor elektrische deelwagen in regio Brugge-Oostkust

CoopStroom organiseert wedstrijd voor elektrische deelwagen in regio Brugge-Oostkust

Van 5 mei tot 21 juli daagt CoopStroom de gemeenten in de regio Brugge-Oostkust uit om deel te nemen aan een unieke wedstrijd. De inzet? Een elektrische deelwagen voor de gemeente die het hoogste bedrag per inwoner verzamelt.

CoopStroom, een bekende coöperatie in het domein van duurzame energie, zet zich al jaren in voor de installatie van zonnepanelen en laadinfrastructuur en promoot het gebruik van elektrische deelwagens. Met meer dan 1100 investeerders heeft deze coöperatie al meerdere succesvolle projecten op haar naam staan.

De Uitdaging en Hoe Deel te Nemen De uitdaging voor de deelnemende gemeenten is om minimaal één euro per inwoner te verzamelen. Voor Damme betekent dit bijvoorbeeld een doelstelling van 11.000 euro. De winnaar wordt bepaald op basis van het gemiddelde ingezamelde bedrag per inwoner op 21 juli.

Inwoners kunnen deelnemen door een aandeel te kopen in CoopStroom. Dit initiatief biedt meerdere voordelen:

  • Ondersteuning van projecten voor schone energie en duurzame mobiliteit.
  • Een zinvolle bestemming voor spaargeld.
  • Toegang tot 100% groene stroom.
  • Gebruik van alle CoopStroom deelwagens.
  • Keuze voor energiezekerheid en onafhankelijkheid van fossiele energiebronnen.

Voordelen van Deelname De winnende gemeente krijgt een elektrische deelwagen geplaatst op haar grondgebied, die door alle inwoners gebruikt kan worden. Dit niet alleen bevordert het milieubewustzijn, maar biedt ook praktische voordelen voor dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen of uitstapjes.

Ons gedacht… Deze wedstrijd is een uitstekende kans voor gemeenten om hun inzet voor duurzaamheid te tonen en tegelijkertijd hun inwoners actief te betrekken bij de energietransitie. Zal jouw gemeente de uitdaging aangaan en misschien de nieuwe locatie worden voor een elektrische deelwagen? Doe mee en draag bij aan een groenere toekomst.