zaterdag, mei 25, 2024
HomeKnokke-HeistEinde seizoen nadert: Spannende momenten in lokale kneistse voetbalcompetities

Einde seizoen nadert: Spannende momenten in lokale kneistse voetbalcompetities

Laatste thuisoverwinning voor RKFC

Dit weekend markeerde het einde van de thuiswedstrijden voor RKFC met een nipte overwinning tegen Union Namur. Ondanks een strijdlustige eerste helft met weinig kansen, sloeg het lot toe in het voordeel van RKFC tegen het einde van de wedstrijd. Een ongelukkige eigen goal van een Namur-verdediger na een voorzet van Noah Aelterman zorgde ervoor dat RKFC met 1-0 won.

RKFC staat voor een grote uitdaging in de volgende en laatste wedstrijd van het seizoen tegen La Louvière, de kampioen van de reeks.

Steenbrugge en Heist domineren

In een andere opvallende wedstrijd liet SK Steenbrugge zien wat ze waard zijn door FC Heist B met 4-0 te verslaan. Xander Verplancke was de ster van de dag met een indrukwekkende hattrick. Ook Keanu Roelandts droeg bij aan de score met een doelpunt.

Vrouwencompetitie biedt spanning

Bij de vrouwen liet FC Heist Ladies zien dat ze veerkrachtig kunnen zijn ondanks recente nederlagen. Ze speelden tegen SW Ladies Harelbeke, waar Lizanne Misschaert opviel met twee doelpunten, hoewel het uiteindelijk niet genoeg was om de overwinning te behalen. SW Ladies Harelbeke won met 3-2, dankzij twee doelpunten van Jessy Maddelein.

Regionale teams blijven strijden

Verder in de regionale competities, toonde WS Houthulst hun overmacht met een 5-0 overwinning tegen FC Heist, en HO Oedelem bevestigde hun goede vorm door VV Westkapelle met 4-1 te verslaan.

Ons gedacht…

Terwijl het seizoen afloopt, blijven onze lokale kneistse teams strijden voor elke punt en positie. De uitdagingen variëren, van het behalen van kampioenschappen tot het ontwijken van degradatie, maar de geest van competitie blijft levendig binnen de gemeenschap.