Home Knokke-Heist Knokke-Heistenaar van het jaar Martin Vanden Broucke zoekt opvolger: De eeuwige glans...

Knokke-Heistenaar van het jaar Martin Vanden Broucke zoekt opvolger: De eeuwige glans van kerst

0
348
  •  

In onze deelgemeente Heist wordt de kerstperiode al 15 jaar lang extra bijzonder gemaakt door Martin Vanden Broucke. Met zijn 77 jaar is hij de drijvende kracht achter de adembenemende kerststal op het Heldenplein en de sfeervol verlichte kerstbomen die Ramskapelle sieren. Deze traditie heeft niet alleen de harten van de lokale gemeenschap verwarmd maar trekt ook talrijke bezoekers die komen genieten van de unieke kerstsfeer.

Een traditie in gevaar

Helaas staat deze geliefde kersttraditie op het punt van verandering. Martin, die elk jaar met onverminderde passie de voorbereiding, opbouw en nazorg van de kerststal voor zijn rekening neemt, maakt zich zorgen over de toekomst. Zijn leeftijd begint een rol te spelen, en de zoektocht naar een opvolger en vrijwilligers om deze kersttraditie voort te zetten is in volle gang.

Oproep aan de gemeenschap

Martin doet een beroep op iedereen die zich geroepen voelt om bij te dragen aan het behoud van dit unieke stukje kersttraditie. Of je nu interesse hebt in het overnemen van de organisatie of als vrijwilliger wilt helpen, jouw inzet kan het voortbestaan van de kerststal in Heist verzekeren. Voor degenen die geïnteresseerd zijn om deel uit te maken van dit prachtige initiatief, is Martin bereikbaar via fc168254@skynet.be of telefonisch op 0477 59 32 47.

Financiële steun gezocht

Voorheen financierde Martin de kerststal met de opbrengsten van zijn beroemde vissoep, verkocht tijdens het Vistival. Deze bron van inkomsten is helaas opgedroogd, waardoor Martin nu zelf de kosten voor aankleding en herstellingen draagt. Dit legt een financiële druk op de voortzetting van de traditie. Daarom is elke vorm van financiële steun welkom. Verenigingen of individuen die willen bijdragen aan het behoud van deze kerstpracht in Heist, worden van harte aangemoedigd om Martin te steunen.

Een blik op de toekomst

Het voortbestaan van de kerststal in Heist hangt af van de gemeenschap en de bereidheid van individuen om zich in te zetten voor het behoud van deze traditie. Het is een kans om deel uit te maken van iets dat niet alleen vreugde brengt tijdens de kerstperiode maar ook de gemeenschapszin versterkt. Laten we samenwerken om te zorgen dat de magie van kerst in Heist blijft schitteren voor toekomstige generaties.

NO COMMENTS