woensdag, mei 22, 2024
HomeKnokke-HeistGym Knokke-Heist viert clubkampioenschap en barbecue

Gym Knokke-Heist viert clubkampioenschap en barbecue

Zondagochtend was een feestelijke dag voor Gym Knokke-Heist, waar gymnasten jong en oud hun vaardigheden demonstreerden tijdens het jaarlijkse clubkampioenschap. De dag werd feestelijk afgesloten met een gezellige barbecue, waarbij iedereen welkom was. De winnaars kun je bekijken in de reportage hier boven!

Sinds de oprichting als vzw in 2000 en de aansluiting bij de Gymnastiek Federatie Vlaanderen in 2005, heeft de club zich sterk gericht op zowel recreatieve als competitieve gymnastiek. “We zijn bijzonder trots op onze atleten die verschillende nationale titels hebben behaald in disciplines zoals tumbling,” aldus een woordvoerder van de club. Dit succes onderstreept de club’s status als een van de grootste jeugdsportclubs in de gemeente, met ongeveer 400 leden van 4 tot 40 jaar.

Een Stempel van Kwaliteit

Gym Knokke-Heist heeft door de jaren heen meerdere kwaliteitslabels ontvangen, waaronder het IK-GYM label en het Q4GYM kwaliteitslabel. Deze erkenningen bevestigen de hoge kwaliteit van training en faciliteiten die de club biedt. Meer informatie over het Q4GYM label en wat het betekent voor de club en haar leden kan gevonden worden op de officiële website.

Inclusiviteit en Ontwikkeling

Een belangrijk aspect van de filosofie van de club is de inclusieve aanpak: “We maken geen aparte groepen voor kinderen en jongeren met een beperking, iedereen traint samen. Dit bevordert de sociale integratie en persoonlijke ontwikkeling,” legt de woordvoerder uit. Deze aanpak biedt alle leden de kans om zich op hun eigen niveau en tempo te ontwikkelen, iets waar Gym Knokke-Heist zeer aan hecht.