zondag, april 14, 2024
HomeCultuurJamsessies bij Tracks & Tr@vellers: een spontane muzikale ontmoeting

Jamsessies bij Tracks & Tr@vellers: een spontane muzikale ontmoeting

Elke eerste zondag van de maand verandert het Maurice Lippensplein in een levendig muzikaal tafereel, dankzij de jamsessies georganiseerd door de praat- en muziekkroeg Tracks & Tr@vellers. Van 15 tot 19 uur komt de lokale gemeenschap samen om te genieten van spontane muzikale prestaties, waarbij muzikanten van alle genres welkom zijn om deel te nemen aan deze unieke vorm van samenspel.

Wat is een jamsessie?

Een jamsessie staat bekend als een min of meer spontane en onvoorbereide bijeenkomst van muzikanten, die samen spelen en improviseren, vaak binnen het jazzgenre of aanverwante popgenres zoals hardrock, blues en rock. De term ‘jam’ duidt op een opeenhoping of verstoring, wat treffend de dynamische en soms chaotische aard van deze muzikale bijeenkomsten beschrijft. Tijdens deze sessies ontstaan vaak de meest creatieve invallen en nieuw muzikaal materiaal, waardoor ze een broedplaats zijn voor innovatie binnen de muziekwereld.

De jamsessies bij Tracks & Tr@vellers

Tracks & Tr@vellers staat bekend om zijn open benadering van muziekgenres, met een bijzondere nadruk op blues en rock. De kroegbazen Peter & Tjardo nodigen echter muzikanten uit alle muzikale achtergronden uit om hun talenten te delen, zolang de muziek maar live gespeeld wordt. Deze inclusieve houding maakt de jamsessies een geliefde gelegenheid voor zowel muzikanten als muziekliefhebbers.

De volgende sessie: 4 februari 2024

De eerstvolgende gelegenheid om deel te nemen aan of te genieten van een jamsessie bij Tracks & Tr@vellers valt op zondagmiddag 4 februari 2024. Het evenement belooft een middag vol spontane muzikale creaties en gemeenschapsgevoel.

Deelname en voorzieningen

Muzikanten die willen meedoen, kunnen zich inschrijven aan de bar van het café. Er is een volledige backline en PA-systeem beschikbaar, waardoor deelnemers eenvoudig kunnen ‘inpluggen en spelen’. De organisatie zorgt ook voor gratis drank en broodjes voor de muzikanten, wat bijdraagt aan de gastvrije en ondersteunende atmosfeer van het evenement.

De jamsessies bij Tracks & Tr@vellers bieden een unieke kans voor muzikanten om samen te komen, te experimenteren en hun passie voor muziek te delen in een ondersteunende en inspirerende omgeving. Voor toeschouwers biedt het een kans om getuige te zijn van de geboorte van nieuwe muzikale ideeën en samenstellingen, terwijl ze genieten van de gezellige sfeer van de kroeg. Het is een niet te missen evenement voor iedereen die van live muziek houdt.