dinsdag, mei 21, 2024
HomeSluisOpen Weekend op Struisvogelboerderij Monnikenwerve tijdens Pinksterdagen

Open Weekend op Struisvogelboerderij Monnikenwerve tijdens Pinksterdagen

Tijdens het Pinksterweekend van 18 tot en met 20 mei nodigt Struisvogelboerderij Monnikenwerve iedereen uit voor een bijzonder Open Weekend. Van 10.00 tot 18.00 uur staan de deuren open voor gratis toegang en rondleidingen, een traditie die teruggaat tot 1998. Eigenaren Susanne en Floris de Bruijckere, die sinds 1997 struisvogels houden, verwachten ook dit jaar weer duizenden bezoekers.

Een Traditie van Gastvrijheid en Erkenning

De Struisvogelboerderij, bekend om zijn gastvrijheid, heeft recentelijk hoge erkenning ontvangen met een gouden ANWB Award voor “Leukste Uitje van Zeeland” in 2024, een stijging ten opzichte van de zilveren award in 2023. “We zijn trots op deze onderscheiding en zetten alles op alles om deze waardering waar te maken,” melden Susanne en Floris.

Verrijkende Ervaringen en Activiteiten

Bezoekers kunnen uitkijken naar de volgende activiteiten:

  • Rondleidingen elk uur door Floris de Bruijckere, Wibo Bakker en Bouke de Bruijckere, waarbij men alles leert over deze unieke Afrikaanse vogels.
  • Een tearoom met uitzicht over de weilanden en een terras voor de zonnige dagen.
  • De mogelijkheid om de struisvogels te bekijken vanuit overdekte schuren, ideaal voor als het weer niet meezit.

Unieke Struisvogelproducten

De winkel biedt een reeks struisvogelproducten aan:

  • Decoratieve struisvogeleieren en een speciale likeur gemaakt van deze eieren.
  • Struisvogelcake, waarbij één ei genoeg is voor 7 tot 8 cakes.
  • Vers struisvogelvlees en broodjes Struishamburger direct van de barbecue.
  • Cosmetica zoals zeep en lippenbalsem gemaakt van struisvogelvet, naast andere gebruiksartikelen zoals kaarsen en gegraveerde eieren-lampen.

Het Open Weekend biedt een unieke kans om meer te leren over struisvogels en te genieten van lokale producten in een familievriendelijke omgeving. Met zowel educatieve als ontspannende activiteiten belooft het een memorabel weekend te worden.