woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistRenovatie atletiekfaciliteiten Burgemeester Graaf Lippenspark start deze zomer

Renovatie atletiekfaciliteiten Burgemeester Graaf Lippenspark start deze zomer

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft Sportinfrabouw aangesteld voor een grote renovatie van de atletiekpiste in het Burgemeester Graaf Lippenspark. Deze werkzaamheden, met een budget van bijna 700.000 euro, starten in mei 2024.

Het project omvat een grondige vernieuwing van de atletiekpiste en de faciliteiten voor verspringen en hoogspringen. Met een totale investering van 695.001 euro neemt de gemeente het grootste deel van de kosten op zich, na aftrek van een Vlaamse subsidie van 133.111 euro. Hierdoor komt de nettokost voor de gemeente uit op 561.890 euro.

Planning en Impact

De renovatiewerken gaan van start in de tweede helft van mei 2024 en zullen naar verwachting doorlopen tot medio september 2024. Gedurende de volledige zomerperiode zal de atletiekpiste niet toegankelijk zijn voor sporters en bezoekers. Dit kan enige hinder veroorzaken voor lokale atletiekclubs en scholen die gebruik maken van de faciliteiten. Echter, de gemeente belooft dat na de renovatie de piste in topconditie zal zijn en weer volledig beschikbaar voor publiek.

Voordelen van de Renovatie

De upgrade zal niet alleen de kwaliteit en veiligheid van de sportfaciliteiten verbeteren, maar ook bijdragen aan een actievere gemeenschap. Na de renovatie kan de atletiekpiste weer jaren mee en biedt het verbeterde faciliteiten voor zowel trainingen als competitieve evenementen.

Ons gedacht…

De investering in de atletiekpiste is een belangrijke stap vooruit voor de sportinfrastructuur in Knokke-Heist. Het tijdelijke ongemak tijdens de zomermaanden weegt hopelijk op tegen de langdurige voordelen van verbeterde sportfaciliteiten die iedereen ten goede komen.