woensdag, mei 29, 2024
HomeSluisStenen Beerwandeling te Sluis met bezoek aan onderaardse kelders vestingwerken

Stenen Beerwandeling te Sluis met bezoek aan onderaardse kelders vestingwerken

Sluis nodigt u uit voor een bijzondere verkenningstocht door de historische onderaardse kelders van de Stenen Beer. Deze kelders, verborgen onder de monumentale ruïne van de Westpoort uit de 15de eeuw, worden voor een korte periode opengesteld voor het publiek.

De Stenen Beer, een cruciaal onderdeel van de vestingwerken van Sluis, biedt een uniek kijkje in het verleden van de stad. De kelders dienden ooit als kazemat, verblijfplaats voor soldaten en opslagruimte voor munitie en proviand. Na jaren gesloten te zijn geweest, zijn deze historische ruimtes nu toegankelijk onder strikte voorwaarden, mede om de aanwezige vleermuizen te beschermen.

Ontdek de Geschiedenis met een Gids

De rondleidingen worden geleid door Rudy Van Renterghem, een ervaren stadsgids uit Knokke die reeds enkele jaren in Sluis woont. Deze speciale avondwandelingen zijn gepland op:

  • Donderdag 9 en 23 mei
  • Donderdag 20 en 27 juni
  • Donderdag 4 en 25 juli

Verzamelpunt: Museum het Belfort bij de ingang Starttijd: 19.00 uur Duur: circa 1 tot 1,5 uur

Speciale Voorzieningen en Richtlijnen

Deelnemers krijgen een zaklampje mee, aangezien de kelders niet verlicht mogen worden. Deelname aan de wandeling is op eigen risico en inschrijving is noodzakelijk. De wandeling gaat door bij minimaal vier deelnemers.

Inschrijven en Kosten

Inschrijven kan tot de voorafgaande woensdag 16.00 uur via:

  • Balie van Museum het Belfort: geopend woensdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur
  • Telefoon: 06-82484657 of 06-82375452
  • E-mail: museumhetbelfort@gmail.com

Kosten: €3,00 voor kinderen tot en met 12 jaar; €6,00 voor volwassenen vanaf 13 jaar. Betaling geschiedt contant bij aanvang van de rondleiding.