vrijdag, mei 24, 2024
HomeKnokke-HeistKnokke-Heist neemt afscheid van een icoon van de seniorenzorg

Knokke-Heist neemt afscheid van een icoon van de seniorenzorg

Een decennium van toewijding

An Cattoor, wiens carrière gekenmerkt werd door een onwrikbare toewijding aan de senioren van Knokke-Heist, heeft gedurende meer dan een decennium de seniorenprogrammatie met hart en ziel vormgegeven. Haar werk, variërend van muziekvoorstellingen in het cultureel centrum Scharpoord tot aan de geanimeerde Danspaleizen in Ravelingen, toont haar innovatieve benadering in het verrijken van het leven van vele ouderen.

Breed gedragen waardering

De waardering voor An’s inzet was niet enkel te horen bij de collega’s en degenen direct betrokken bij het seniorenwelzijn, maar ook bij de lokale overheid. Burgemeester Jan Morbee en schepen van Senioren Tine Gobert benadrukten haar impact op de gemeenschap. “An heeft met haar werk een onuitwisbare stempel gedrukt op ons seniorenbeleid en de kwaliteit van leven van onze oudere inwoners significant verhoogd,” aldus burgemeester Morbee.

Het belang van sociaal-cultureel werk

An’s rol binnen de Seniorenraad en haar bredere betrokkenheid bij de organisatie van evenementen voor ouderen illustreert het kritieke belang van sociaal-cultureel werk. Dit werk versterkt niet alleen de sociale cohesie, maar draagt ook bij aan het mentale en fysieke welzijn van ouderen.

Een blijvende nalatenschap

Het afscheid van An markeert het einde van een tijdperk, maar ook de start van een nieuwe fase in de seniorenzorg binnen de gemeente. Haar nalatenschap zal een lichtend voorbeeld blijven voor toekomstige initiatieven en voor degenen die in haar voetsporen zullen treden.