dinsdag, mei 21, 2024
HomeSluisDe culturele lente in Sluis: Een seizoen vol muziek en traditie

De culturele lente in Sluis: Een seizoen vol muziek en traditie

Uniek koffieconcert met Ensemble Mirac

Op zondag 19 mei verzorgt Ensemble Mirac een bijzonder koffieconcert in de Raadzaal van het Belfort. Dit gratis evenement, waarbij ‘vol is vol’ geldt, begint om 11 uur en biedt een unieke kans om getalenteerde musici in een intieme setting te ervaren. Met Maaike Roelofs op de barokcello, Marjolijn van Roon op blokfluit en Ursula Dütschler op klavecimbel en fortepiano, is een verfijnde muzikale ervaring gegarandeerd. De leden van Ensemble Mirac zijn niet alleen virtuozen op hun instrumenten, maar zijn ook betrokken bij educatieve projecten en internationale tours, wat hun optreden extra diepgang geeft.

Historische ontdekkingen op Open Kerkendag

Een dag na het koffieconcert, op maandag 20 mei, vindt de Open Kerkendag plaats in Sint Anna ter Muiden. Bezoekers kunnen de NH Kerk bezoeken, die beroemd is om zijn opvallende vierkante toren en rijke geschiedenis die teruggaat tot de veertiende eeuw. Bij mooi weer is het zelfs mogelijk de toren te beklimmen. Voor een kleine vergoeding van €2 biedt deze dag een prachtige gelegenheid om meer te leren over de lokale geschiedenis en genieten van het uitzicht vanaf een historisch monument.

Kermisplezier voor iedereen

Niet alles deze maand is plechtig of serieus; van 7 tot en met 10 juni brengt de kermis op de Groote Markt plezier voor jong en oud. Met attracties zoals een schietkraam, draaimolen en botsauto’s biedt de kermis traditioneel vermaak dat perfect is voor gezinsuitjes of een avond uit met vrienden.