zaterdag, februari 24, 2024
HomeKnokke-HeistKnokke-Heists Schepencollege Met Mogelijke Wijzigingen: Focus op Philip Van Eeghem en de...

Knokke-Heists Schepencollege Met Mogelijke Wijzigingen: Focus op Philip Van Eeghem en de CD&V Onderhandelingen

In Knokke-Heist staat morgen een cruciaal schepencollege op de agenda. Centraal staat de verwachte aanstelling van een nieuwe schepen na de promotie van Jan Morbee tot burgemeester. Belangrijk is ook de herschikking van bevoegdheden binnen het college.

De lokale politieke arena is in afwachting van de uitkomst van de onderhandelingen met de CD&V binnen de Gemeentebelangen. Er heerst speculatie dat CD&V concessies heeft moeten doen. Philip Van Eeghem, de 44-jarige voorzitter van FC Heist, lijkt een sleutelrol te spelen in deze ontwikkelingen. Naar verluidt heeft Van Eeghem zelfstandig genoeg handtekeningen verzameld om aanspraak te maken op een positie binnen het schepencollege. Met 1312 voorkeurstemmen na gemeenteraadsverkiezingen, springt hij nu toch met minder stemmen over collega Olivier Van Caeyzeele over Francoise Bienstman – De Vreeze in de race voor deze belangrijke rol. Deze laatste had iets minder stemmen maar was eerder al voorgedragen door de fractie van de Gemeentebelangen na het ontslag van Kris Demeyere.

Van Eeghem volgde eerder al Piet De Groote op als voorzitter van FC Heist, een rol die De Groote 14 jaar lang vervulde. Van Eeghem, bekend als een vriend van de voormalige burgemeester, zou door zijn benoeming als schepen een strategische zet kunnen zijn om hem binnen de partij te houden.

Mocht CD&V morgen geen nieuwe schepen presenteren, kan dit duiden op een herverdeling van bevoegdheden binnen het college, waarbij de partij mogelijk enkele belangrijke rollen naar zich toetrekt. Burgemeester Jan Morbee benadrukte in een recent interview op KneistiTV de collegialiteit binnen het college, zelfs na het vertrek van figuren als Piet De Groote en Kris Demeyere, wat suggereert dat er geen politieke onrust verwacht moet worden na het college van vrijdagochtend.