dinsdag, mei 21, 2024
HomeSluisMusical 'De Tocht' met Maike Boerdam uit Sluis Winnaar Publieksprijs

Musical ‘De Tocht’ met Maike Boerdam uit Sluis Winnaar Publieksprijs

De musical ‘De Tocht’, waarin de actrice Maike Boerdam uit Sluis een hoofdrol speelt, is uitgeroepen tot de beste musical van het moment. Dit gebeurde tijdens de recente uitreiking van de musicalawards, die live op televisie te volgen was. Boerdam, die in het stuk de rol van Baukje vertolkt, de overleden vrouw van Jelmer, deelt haar enthousiasme: “Ik was heel erg blij, dat was niet gespeeld.”

Publieksprijs als bekroning

De publieksprijs, de laatste award van de avond, werd met spanning verwacht door de cast en crew. “Je zit te wachten tot dat moment”, vertelt Boerdam. Voor haar is deze prijs extra speciaal omdat deze direct van het publiek afkomstig is, in tegenstelling tot die van een vakjury. “De awards hebben een hele vakkundige jury, maar het publiek hoeft het niet per definitie met ze eens te zijn. Het publiek heeft hier echt gesproken en dat is gewoon heel erg mooi.”

Passie en participatie

Boerdam benadrukt de inzet van het hele team en de Friese gemeenschap die de productie ondersteunt: “Ik ben heel erg trots op iedereen eigenlijk, op het hele team dat dit heeft mogelijk gemaakt.” De betrokkenheid van lokale figuranten, die elke avond meeschaatsen in het stuk, speelt een grote rol in het succes.

De populariteit van ‘De Tocht’ wordt mede versterkt door de culturele resonantie van de Elfstedentocht in Friesland. “Dat merken we ook aan de hoeveelheid bezoekers die komen. En het verhaal zit zo in elkaar dat mensen geraakt worden, dus ik denk ook dat ze daarom massaal stemmen”, legt Boerdam uit.