dinsdag, mei 21, 2024
HomeDammeOntdek de nieuwe duurzame fietsroute in Damme

Ontdek de nieuwe duurzame fietsroute in Damme

In samenwerking met Inagro heeft Westtoer een unieke fietsroute ontwikkeld die duurzaam toerisme in Damme promoot. Dit initiatief nodigt zowel lokale bewoners als bezoekers uit om de charme van de landelijke omgeving te ervaren terwijl ze kennis maken met de hoeve- en streekproducenten langs de route.

Route Kenmerken

De nieuwe fietsroute staat gepland voor een feestelijke opening op 20 mei. Deelnemers kunnen tijdens hun tocht genieten van diverse stops bij lokale producenten waar ze kunnen proeven van authentieke streekproducten.

  • Gratis Extra’s: Elke deelnemer die zich inschrijft voor de route krijgt een gratis stuurlint, voorzien van knooppunten, en een tegoedbon voor een hapje of drankje langs de route.
  • Educatieve Elementen: Onderweg zijn er verschillende educatieve punten waar deelnemers meer kunnen leren over het boerenleven door middel van ‘wist-je-datjes’.

Culinaire Verwennerij

Bijzonder aan deze route is de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke picknick. Speciaal geselecteerde picknickplaatsen langs de route bieden de perfecte setting om te ontspannen en te genieten van het uitzicht en de lokale lekkernijen.

Interactieve Beleving

De route is niet alleen een kans om de mooie natuur en cultuur van Damme te ontdekken, maar ook om actief bij te dragen aan duurzaam toerisme. Door deel te nemen, ondersteunen bezoekers de lokale economie en dragen ze bij aan de instandhouding van de natuurlijke en culturele rijkdom van de regio.