woensdag, mei 22, 2024
HomeKnokke-HeistStemBus24StemBus.24: Katleen Lanckriet-Van Steen Neemt Ontslag uit Gemeentebelangen

StemBus.24: Katleen Lanckriet-Van Steen Neemt Ontslag uit Gemeentebelangen

Katleen Lanckriet-Van Steen, de huidige voorzitter van de Gemeenteraad in Knokke-Heist, heeft haar vertrek uit de fractie Gemeentebelangen aangekondigd.

Katleen Lanckriet-Van Steen, een vooraanstaande figuur binnen de Gemeenteraad van Knokke-Heist sinds 2012, heeft besloten om de fractie Gemeentebelangen te verlaten. Lanckriet-Van Steen, 58 jaar oud, heeft een rijke carrière die zowel politiek als professioneel veelzijdig is. Met een achtergrond in engineering, heeft ze ervaring in het onderwijs, bij een vaktijdschrift en in de exportsector, specifiek in de fruitexport.

Sinds 1996 is ze de drijvende kracht achter haar eigen onderneming, de Zoete Polder, waar ze zich toelegt op de teelt en verwerking van zoete kersen, pruimen en appels, evenals de productie van artisanale confituren. Haar betrokkenheid bij lokale economische en maatschappelijke initiatieven is aanzienlijk; ze is actief geweest als voorzitter van de gemeentelijke milieuraad en van Unizo Knokke.

Binnen de politiek heeft Lanckriet-Van Steen niet alleen haar rol in de gemeenteraad vervuld, maar ook zitting gehad in de raad lokale economie, de politieraad van Damme/Knokke-Heist, en Diensten.net. Ondanks haar ontslag uit Gemeentebelangen, zal ze haar politieke carrière voortzetten als onafhankelijk raadslid. Dit besluit komt op een moment waarop de partij al enige tijd te maken heeft met een uittocht van prominente leden, wat de partij in een moeilijke positie plaatst.

Ons gedacht…

Het vertrek van Lanckriet-Van Steen markeert een significant moment voor zowel haar persoonlijke carrière als voor de politieke dynamiek in Knokke-Heist. Als onafhankelijk raadslid zal haar invloed op lokaal beleid mogelijk anders vorm krijgen, maar haar diepgaande kennis en ervaring blijven een waardevol bezit voor de gemeenschap.

De reportage van KneistiTV bij haar aanstelling: