vrijdag, april 19, 2024
HomeCultuurOntdek Nieuw Fotografisch Talent in Knokke-Heist: 'Unknown Masterpieces' & Maroesjka Lavigne Schitteren

Ontdek Nieuw Fotografisch Talent in Knokke-Heist: ‘Unknown Masterpieces’ & Maroesjka Lavigne Schitteren

De vijfde editie van ‘Unknown Masterpieces’ in Cultuurcentrum Scharpoord, Knokke-Heist, markeert een belangrijk moment in de promotie van opkomend fotografisch talent. Dit initiatief, dat zich inzet voor het in de kijker plaatsen van vernieuwende en originele fotografische werken, speelt een cruciale rol in de artistieke ontwikkeling van de regio. Door de combinatie van de fascinerende fotoserie ‘Someone, Somewhere, Sometime’ van Maroesjka Lavigne met het werk van tien veelbelovende fotografen, biedt deze tentoonstelling een unieke kijk op de hedendaagse fotografie.

Anne-Marie Maertens

Maroesjka Lavigne, die sinds haar deelname aan ‘Unknown Masterpieces’ in 2014 een prominente figuur binnen de fotografische wereld is geworden, benadrukt met haar werk de kracht van observeren en vastleggen. Haar bijdrage aan deze tentoonstelling onderstreept niet alleen haar eigen artistieke groei maar ook de evolutie van ‘Unknown Masterpieces’ als platform voor nieuw talent.

Bezoekers kunnen van dinsdag tot en met zondag, en ook op maandag tijdens de paasvakantie, tot 12 mei 2024 deze boeiende fototentoonstelling ontdekken. Met een standaardticketprijs van € 8 is dit een toegankelijke manier om zowel lokaal talent als internationaal erkende kunstenaars te ondersteunen en te waarderen. De toegang tot nieuwe, vernieuwende perspectieven binnen de fotografie biedt niet alleen een verrijking voor het publiek maar draagt ook bij aan de culturele dynamiek van Knokke-Heist.