dinsdag, mei 21, 2024
HomeCultuurKnokke-Heist van Buiten- naar Binnenspeeldag

Knokke-Heist van Buiten- naar Binnenspeeldag

Ondanks het regenachtige weer, vond de jaarlijkse buitenspeeldag van Knokke-Heist gisteren plaats in zaal Ravelingen, waar de lokale kinderen zich kostelijk vermaakten.

In een ongebruikelijke twist moest de gemeente Knokke-Heist de populaire buitenspeeldag naar binnen verplaatsen vanwege de onverwachte weersomstandigheden met regen en hagel. Dit jaar vond het evenement plaats in zaal Ravelingen, waar een grote opkomst van kinderen en hun ouders was.

De zaal was omgetoverd tot een speelparadijs met diverse attracties. Hoogtepunt was een reusachtig apenspringkasteel, maar er was ook een imposant schip en verschillende evenwichtstoestellen die zorgden voor uren speelplezier.

De organisatoren hadden alles uit de kast gehaald om er een geslaagde dag van te maken, en dat is gelukt. “Alle kinderen hebben zich ondanks het slechte weer rot geamuseerd,” zei een van de vrijwilligers. “Het is fantastisch om te zien hoeveel plezier ze hebben, zelfs als het buiten giet.”

De aanpassing van de locatie werd goed ontvangen door de kinderen, die waardeerde dat het evenement doorging ondanks de weersvoorspellingen. “Het is belangrijk voor de kinderen om actief te blijven en te spelen, weer of geen weer,” merkt een betrokken ouder op.

DSC_0002
Foto’s: Alain Donvez