zondag, april 14, 2024
HomekneistitvBurgemeester Jan Morbee Lanceert het Grootste Snellaadstation: Een Nieuw Tijdperk voor Elektrisch...

Burgemeester Jan Morbee Lanceert het Grootste Snellaadstation: Een Nieuw Tijdperk voor Elektrisch Rijden

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthulde Fastned vol trots zijn nieuwste snellaadstation in het hart van Knokke-Heist, een primeur in de Belgische kustregio die symbool staat voor vooruitgang en duurzaamheid. Gesitueerd langs de levendige Natiënlaan, naast het dynamische bedrijvenpark ’t Walletje, manifesteert dit station zich als een kroonjuweel van Fastned’s Belgische expansie, gemarkeerd door zijn iconische gele dak en zonnepanelen die onmiskenbaar bijdragen aan het stadsbeeld.

Met zes ultramoderne laders die een ongeëvenaarde 400 kW kunnen leveren, vertegenwoordigt dit station niet alleen het grootste Fastned-station in België maar ook een nieuwe mijlpaal in de evolutie van elektrische mobiliteit in de regio. Elektrische bestuurders kunnen hier in slechts drie minuten tijd hun voertuigen voorzien van honderd kilometer bereik, een prestatie die de efficiëntie en het gemak van elektrisch rijden aanzienlijk verbetert.

De plannen om het station tegen het einde van 2024 verder uit te breiden met extra voorzieningen zoals toiletten en een koffieautomaat getuigen van Fastned’s inzet voor een superieure klantbeleving, waarbij comfort en gemak vooropstaan tijdens het laadproces.

In aanvulling op de strategische locatie en state-of-the-art faciliteiten, weerspiegelt de inzet van Fastned en het gemeentebestuur van Knokke-Heist een gedeelde visie voor een duurzamere toekomst. Met een ambitieus plan om tegen 2030 per 100 inwoners ongeveer 1,5 laadpunt te realiseren, zet Knokke-Heist grote stappen richting het vervullen van zijn lokale energie- en klimaatpact. Deze vooruitstrevende aanpak wordt verder versterkt door de recente toevoeging van 40 nieuwe actieve publieke laadpalen in de gemeente, waardoor de toegankelijkheid en het gemak van elektrisch laden voor zowel bewoners als bezoekers significant wordt verbeterd.

De opening van Fastned’s grootste snellaadstation in Knokke-Heist markeert een significant moment in de lokale transitie naar duurzame mobiliteit, onderstreept door een krachtige samenwerking tussen openbare en private sectoren. Het symboliseert een toekomst waarin elektrisch rijden naadloos wordt geïntegreerd in het dagelijks leven, gedreven door innovatie, duurzaamheid en gemeenschapszin.