zaterdag, mei 25, 2024
HomeKnokke-HeistEen Recordbrekende Vijfde Editie van de AG Belgian Coast Walk: Een Feest...

Een Recordbrekende Vijfde Editie van de AG Belgian Coast Walk: Een Feest van Wandelen en Gemeenschapszin

Een evenement in volle bloei

De AG Belgian Coast Walk heeft zich in slechts vijf jaar tijd ontpopt tot een van de grootste wandelevenementen in België. Elk jaar groeit het aantal deelnemers, en dit jaar is geen uitzondering met meer dan 7000 wandelliefhebbers die hun sporen zullen achterlaten langs de Belgische kustlijn. Opmerkelijk is dat maar liefst 1300 deelnemers zich wagen aan de ultieme uitdaging: de volledige kustlijn van 80 km afleggen in één dag.

Impact op toerisme en lokale economie

Het evenement is niet alleen een boost voor de wandelsport, maar heeft ook een positieve impact op het verblijfstoerisme aan de kust. Bijna de helft van de deelnemers blijft minstens één nacht overnachten, wat hotels en vakantieverblijven ten goede komt. Bovendien genieten lokale cafés en restaurants van een toename in klanten, aangezien 65% van de wandelaars ter plaatse eet of drinkt.

Van Knokke-Heist tot De Panne

De AG Belgian Coast Walk biedt verschillende afstanden aan, waardoor het evenement toegankelijk is voor zowel beginnende als ervaren wandelaars. Van de gezellige 10 km in De Panne tot de epische 80 km tussen Knokke-Heist en De Panne, er is voor elk wat wils. Het parcours loopt langs stranden, door duinen en bossen, en over dijken, waardoor deelnemers de unieke kustlandschappen van dichtbij kunnen ervaren.

Innovaties voor een duurzaam evenement

De organisatie zet hoog in op duurzaamheid. Zo zijn wegwerpbekers uit den boze en wordt er gebruik gemaakt van herbruikbare materialen bij de bevoorradingsposten. Dit past binnen een breder streven om de ecologische voetafdruk van het evenement te minimaliseren.

Live-tracking en festiviteiten

Voor de thuisblijvers is er live-tracking beschikbaar, waardoor vrienden en familie de vorderingen van de wandelaars kunnen volgen. De finish in De Panne wordt een ware festiviteit met bier en medailles voor de deelnemers, en zelfs een exclusief T-shirt voor de diehards die de 80 km voltooien.