maandag, april 15, 2024
HomekneistitvN-VA en CD&V vormen nieuwe politieke beweging in Knokke-Heist voor verkiezingen 2024

N-VA en CD&V vormen nieuwe politieke beweging in Knokke-Heist voor verkiezingen 2024

In een opmerkelijke politieke ontwikkeling in Knokke-Heist kondigen N-VA en CD&V hun samenwerking aan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober tweeduizend vierentwintig. Deze samenwerking markeert een nieuwe fase in de lokale politiek, gericht op het versterken van de gemeenschap en het waarborgen van levenskwaliteit.

Steve Ronse, voorzitter van N-VA Knokke-Heist, benadrukt de noodzaak van deze samenwerking. “Gezien de recente politieke onrust en de behoefte aan stabiliteit, is het tijd voor een nieuw team dat ervaring combineert met frisse ideeën,” zegt hij. De samenwerking belooft een mix van ervaren politici zoals Cathy Coudyser en Bert De Brabandere, met ruimte voor vernieuwende perspectieven.

Ignace Devreese, voorzitter van CD&V Knokke-Heist, spreekt over het wederzijds vertrouwen en de gezamenlijke visie voor de toekomst van de gemeente. “We zijn toegewijd aan het behoud van de unieke kenmerken van onze deelgemeenten, van Heist tot Knokke, en het versterken van onze leefgemeenschap,” aldus Devreese.

De nieuwe beweging, nog zonder officiële naam, introduceert de hashtag #voorKH, een symbool van hun inzet voor beleid dat de inwoners, tweede verblijvers en toeristen centraal stelt. Dit initiatief onderstreept hun belofte om Knokke-Heist te besturen als een veilige, nette en dynamische gemeente, met integriteit en gelijkwaardigheid als kernwaarden.

De voorzitters benadrukken dat de huidige samenwerking met Gemeentebelangen gerespecteerd wordt, terwijl tegelijkertijd gewerkt wordt aan de toekomstige uitbouw van Knokke-Heist. De beweging staat ook open voor onafhankelijken en alle inwoners die de gemeente een warm hart toedragen.

Met een duidelijk verkiezingsprogramma en een sterke kandidatenlijst, belooft deze nieuwe groep een positieve verandering voor Knokke-Heist. “Met ons keert de stabiliteit terug die onze badstad verdient,” zegt het duo vol vertrouwen.